18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πώς η Μις Νικαράγουα κατηγορείται για συνωμοσία πραξικοπήματος στην χώρα της

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη της υπεύθυνης των καλλιστείων Μις Νικαράγουα, πρόκειται να προχωρήσει η αστυνομία της χώρας ύστερα από τις υποψίες ότι «έστηνε» σκόπιμα διοργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η υπεύθυνη κατηγορείται ότι οι τίτλοι ομορφιάς δίνονταν σε αντικαθεστωτικές καλλονές, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης. Οι κατηγορίες που της έχουν ασκηθεί περιλαμβάνουν μέχρι και ξένους πράκτορες, εντυπωσιακές γυναίκες και σχέδια πραξικοπήματος εναντίον μιας κυβέρνησης που φέρεται να καταπιέζει τον λαό της.

Η αρχή του κακού και το ξεδίπλωμα της «συνωμοσίας» ξεκίνησε με την εκλογή στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος» της υποψήφιας Μις Νικαράγουα Σεϊνίς Παλάσιος στις 18 Νοεμβρίου. Τότε, η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα πίστεψε αρχικά ότι επρόκειτο για μια θετική εξέλιξη ως προς τις δημόσιες σχέσεις της, και χαρακτήρισε τη νίκη της καλλονής «μια στιγμή χαράς και υπερηφάνειας» για τη χώρα.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν την επομένη της νίκης, το σκάνδαλο βγήκε στην επιφάνεια και αποκαλύφθηκε ο ρόλος της Παλάσιος αποκαλύφθηκε. Η ίδια, σύμφωνα με τα όσα της καταλογίζει η κυβέρνηση, εμφανιζόταν σε μια σειρά από φωτογραφίες που την απεικόνιζαν να παίρνει μέρος αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2018. Μάλιστα, τότε, οι διαμαρτυρίες είχαν κατασταλεί με τέτοια βιαιότητα που εκπρόσωπο διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα έκαναν λόγο για 355 νεκρούς.

Ταυτόχρονα, σε δηλώσεις που έκανε η αστυνομία της Νικαράγουας υποστηρίχθηκε ότι η Σελεμπέρτι είχε ενεργό ρόλο στις διαδηλώσεις του 2018 καθώς «συμμετείχε ενεργά, με πράξεις της στο διαδίκτυο αλλά και στους δρόμους, στις τρομοκρατικές ενέργειες ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος».

Ο πρόεδρος Ορτέγκα προσπάθησε να αιτιολογήσει τις κινήσεις της αστυνομίας προβάλλοντας την αιτιολογία ότι οι διαδηλώσεις αποτελούσαν απόπειρα πραξικοπήματος, με στήριξη υποστήριξη από το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, η υπεύθυνη των καλλιστείων δεν έχει συλληφθεί καθώς βρίσκεται εξορισμένη καθώς οι αρχές της χώρας δεν της επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα μετά τη νίκη των καλλιστείων στο Ελ Σαλβαδόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι, τόσο ο σύζυγός της, όσο και ο γιος της, τέθηκαν υπό κράτηση.

Προς το παρόν, η Παλάσιος, η οποία έγινε η πρώτη Νικαραγουανή που κέρδισε τον τίτλο της «Μις Υφήλιος», δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο για τον αντίκτυπο της νίκης της στα πολιτικά πράγματα της χώρας της. Ωστόσο, οι πολίτες της χώρας εκμεταλλεύτηκαν τη νίκη της προκειμένου να βγουν στους δρόμους, να διαδηλώσουν για τη νίκη της όμορφης συμπατριώτισσάς τους, σε μια αρκετά αμφιλεγόμενη εποχή για τις ελευθερίες στη Νικαράγουα. 

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς, η 23χρονη δήλωσε ότι θέλει να εργαστεί για την προώθηση της ψυχικής υγείας, αφού η ίδια υπέφερε στο παρελθόν από οξείες κρίσεις άγχους. Δήλωσε επίσης ότι θέλει να συμβάλλει στην προσπάθεια για να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό