21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς βίωσε την τραγωδία η ελληνική κοινότητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινότητα της Μόσχας μετά τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 137 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 182.

Μιλώντας στο Action 24, ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Σαμψών Μωυσίδης, ένας από τους 5.000 περίπου κατοίκους που αριθμεί η ελληνική κοινότητα της Μόσχας, σημείωσε: «Σίγουρα υπάρχει μια αναστάτωση, αισθάνομαι μια εσωτερική αναστάτωση και ανησυχία. Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος. Ήταν μια μαζική εκτέλεση».

«Σήμερα είναι μέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία. Όλες οι διασκεδαστικές οργανώσεις ακυρώθηκαν», τόνισε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Νίκος Σιδηρόπουλος, μόνιμος κάτοικος της Μόσχας. «Όλοι οι Έλληνες της Ρωσίας έχουν τις ίδιες σκέψεις», είπε.

Την ίδια στιγμή, προφυλακιστέοι για δύο μήνες από δικαστήριο της Μόσχας κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για το μακελειό της Παρασκευής (22/03).

Το δικαστήριο έκρινε τους φερόμενους ως δράστες προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί. Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών.

«Καμία χώρα δεν είναι άτρωτη στην τρομοκρατία», απάντησε το Κρεμλίνο, στις επικρίσεις που δέχεται ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας απέτυχαν να αποτρέψουν την πολύνεκρη επίθεση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό