23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς έγινε το ατύχημα με το ελικόπτερο στην Κεφαλονιά: «Ένιωσε μια αστάθεια…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέες πληροφορίες σχετικά με το χθεσινό ατύχημα στην Κεφαλονιά, όπου χειριστής ιδιωτικού ελικοπτέρου προέβη σε αναγκαστική προσγείωση, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Χειριστής του ελικοπτέρου ήταν ο πρόεδρος της Αερολέσχης Ζακύνθου, Στάθης Μαλαπέτσας, ενώ δίπλα του ήταν ένα ακόμη μέλος της Αερολέσχης.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου για τις πρώτες βοήθειες, όπου παρέμειναν για νοσηλεία, χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Πώς έγινε το ατύχημα κατά την αναγκαστική προσγείωσηΤην ώρα που αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Αεροπορικών Ατυχημάτων, ο γενικός γραμματέας της Αερολέσχης Ζακύνθου, κ. Χρήστος Μπάστας, επιχείρησε να δώσει μια καλύτερη εικόνα για το πώς έγινε το ατύχημα.

«Ο πρόεδρος ένιωσε μια αστάθεια κατά τη διάρκεια της πτήσης του. Είναι ιδιαίτερα έμπειρος. Είναι μηχανικός αεροσκαφών. Πετάει από ελικόπτερα, αεροπλάνα, μέχρι και ανεμόπτερα. Ένιωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και έτσι αποφάσισε να προσεγγίσει το έδαφος. Λόγω της βλάβης κάτι δεν πήγε καλά λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναγκαστική προσγείωση, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να μπατάρει. Εάν δεν είχε αντιληφθεί το πρόβλημα, το ελικόπτερο θα είχε σκάσει στο έδαφος, δεν θα είχε χρόνο να αντιδράσει», σημείωσε ο κ. Μπάστας αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου Robinson R22 Betta II. Λόγω του ότι το ελικόπτερο μπάταρε, υπήρξαν υλικές ζημιές. Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης (8/6), προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που αμέσως απέκλεισε το χωράφι όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο.

πηγη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό