18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λαμία έως Καλαμπάκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για θέματα της καθημερινότητας μίλησε στο ERTnews ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εισαγωγή και δοκιμή των ηλεκτρικών λεωφορείων, στο μετρό στη Θεσσαλονίκη αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Ε65 που θα παραδοθεί σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Ειδικότερα, για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 23 Απριλίου θα παραδώσουν στην κυκλοφορία όλο τον οδικό άξονα από τη Λαμία έως και την Καλαμπάκα.

Συγκεκριμένα, είπε: «23 Απριλίου με τον πρωθυπουργό θα δώσουμε στην κυκλοφορία όλο τον οδικό άξονα μέχρι και την Καλαμπάκα, όχι μόνο το Λαμία – Ξυνιάδα αλλά και το Τρίκαλα – Καλαμπάκα. Ο Ε65 θα είναι πλήρως ολοκληρωμένος από τις Θερμοπύλες, ουσιαστικά από τη Λαμία, μέχρι την Καλαμπάκα».

Με την ολοκλήρωσή του νότιου τμήματος, θα μειωθεί περαιτέρω η διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ κατά 40 λεπτά θα μειωθεί η διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα σε Ευρυτανία.

Εκτός από το νότιο τμήμα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες στο βόρειο τμήμα του Ε65. Με την ολοκλήρωσή του το βόρειο τμήμα, θα ενωθεί στον ανισόπεδο κόμβο Τρικάλων με το μεσαίο τμήμα του Ε65 Ξυνιάδα – Τρίκαλα που βρίσκεται σε λειτουργία από το Δεκέμβριο του 2017.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό