17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τεσσάρα με… σβηστές τις μηχανές ο Ολυμπιακός στη Λαμία και τώρα Άστον Βίλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Άνετο απόγευμα για τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και επιστροφή στις νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν τη Λαμία για την 8η αγωνιστική των Play Offs της Super League 1 και κατάφεραν να επικρατήσουν με 4-1. Ο Τσικίνιο είχε ανοίξει το σκορ στο 24′, ο Ναβάρο τρία λεπτά αργότερα είχε κάνει το 2-0, ενώ το 3-0 έγινε με τον Ποντένσε στο 51′. Η Λαμία κατάφερε να μειώσει με τον Τόσιτς στο 64′, ενώ ο Αλεξανδρόπουλος στις καθυστερήσεις του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Νίκη για τον Ολυμπιακό λίγες μέρες πριν από το πρώτο ματς με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκούρασε αρκετούς βασικούς παίκτες προκειμένου να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι στην Αγγλία. Οι Πειραιώτες έχουν πλέον 70 βαθμούς και είναι στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Κακός ρυθμός στην αρχή  του ματς, με τον Ολυμπιακό να μην είχε κάποια καλή ευκαιρία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το παιχνίδι κυλούσε «σβηστά», ώσπου στο 24′, ο Ποντένσε έκανε μία εξαιρετική ενέργεια στα αριστερά της μεγάλης περιοχής, γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Τσικίνιο με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.

Οι Πειραιώτες σαν να… ξύπνησαν από αυτό το τέρμα και δεν άργησαν να δπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 27′, μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Έσε έβγαλε μία άψογη μπαλιά στον Ναβάρο, εκείνος υποδέχθηκε σωστά την μπάλα και με δεξί πλασέ σε θέση τετ α τετ, κέρδισε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να «χτυπήσει» στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από λάθος της Λαμίας στην άμυνα, ο Ντάνιελ Ποντένσε έκανε ένα άψογο πλασέ εκτός περιοχής, «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 3-0. 

Η Λαμία που προσπαθούσε να παίξει επιθετικά, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 64′. Ο Τόσιτς έκανε εξαιρετική ενέργεια εκτός περιοχής, πέρασε τον Άμπι που είχε περάσει ως αλλαγή και με αριστερό σουτ «κέρδισε» τον Πασχαλάκη για το 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλοι ευκαιρία στο 77′ να μειώσει και να μπει στο ματς, ωστόσο από θέση τετ α τετ, δεν μπόρεσε να σημαδέψει εστία. Ο Ολυμπιακός είχε απάντηση στις μεγάλες ευκαιρίες για ο Ελ Κααμπί στο 78′ από το ύψος της μικρής περιοχής, σημάδεψε τον Κοσέλεφ. 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει τέσσερα τα τέρματά του στις καθυστερήσεις του αγώνα. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ελ Κααμπί, ο Αλεξανδρόπουλος βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης – Κίνι, Ρέτσος, Βέζο, Ρίτσαρντς – Έσε, Τσικίνιο, Όρτα – Μασούρας, Ποντένσε, Ναβάρο

Η ενδεκάδα της Λαμίας: Κοσέλεφ – Σίντκλει, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος – Τσιλούλης, Τζανδάρης, Νούνιες, Μαρτίνεθ – Κοντονίκος, Λέικ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό