23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πόσο θα κοστίσει η φετινή Τσικνοπέμπτη στους Έλληνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπολογίζεται να είναι η πιο ακριβή από κάθε άλλη χρονιά

Αύριο γιορτάζεται η παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη  για τους Έλληνες και αναμένεται να είναι η πιο ακριβή από κάθε άλλη χρονιά.

Φτηνότερη η Βαρβάκειος για αγορά κρεατικών ενόψει της Τσικνοπέμπτης, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να μεταβούν εκεί για να αγοράσουν τα εδέσματα που επιτάσσει η μέρα που φέτος πέφτει στις 7 Μαρτίου, μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του Mega.

Όσοι δεν μπορούν να πάνε στην κεντρική αγορά θα επιλέξουν συνήθως τα σούπερ μάρκετ κυνηγώντας την λίγο καλύτερη τιμή σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία. Στις εικόνες που ακολουθούν από δύο σουπερ μάρκετ βλέπουμε αρνί γάλακτος ελληνικό στα 9,99 ευρώ και στα 10,45 το κιλό.

Σε αυτές τις εικόνες βλέπουμε μπούτι κοτόπουλο, ελληνικό, 2,95 στο ένα σούπερ μάρκετ και 3,99 στο άλλο.

Σε σχέση με λίγους μήνες πριν οι τιμές έχουν απογειωθεί, με τον καταναλωτή να πληρώνει 2 και 3 ευρώ παραπάνω στο κιλό.

Με αυτές τις τιμές οι καταναλωτές θα πουν πως το πλούσιο ή έστω το επαρκές οικογενειακό τραπέζι γίνεται όνειρο μακρινό, απατηλό και πανάκριβο. Η ποικιλία των κρεάτων γέρνει προς τα φτηνότερα και οι ποσότητες μειώνονται στις απολύτως απαραίτητες.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές που βλέπουν τις ήδη τσιμπημένες τιμές έχουν και τον φόβο πως μπορεί να μεγαλώσει το κόστος του τραπεζιού με ανατιμήσεις της τελευταίας στιγμής και έτσι πληρώνουν τώρα όσο όσο.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί πως ο ανταγωνισμός φαίνεται στην Ελλάδα να λειτουργεί μόνο προς τα πάνω, με τις τιμές των κρεάτων να «πετάνε» είτε πρόκειται για ντόπια είτε για εισαγόμενα κρέατα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό