25.7 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να είσαι πλούσιος

Ειδήσεις Ελλάδα

Το να έχουν υγιείς σχέσεις με τους αγαπημένους τους, περιγράφει τον πλούτο καλύτερα από το να έχουν απλώς πολλά χρήματα. Αυτή είναι η …ρομαντική πλευρά των ευρημάτων έρευνας για το τι σημαίνει να είσαι πλούσιος στην Αμερική.

Στην ίδια έρευνα, το 70% δήλωσε ότι πλούτος σημαίνει να μην χρειάζεται να ανησυχείς για τα χρήματα παρά να έχεις έναν μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως για να είσαι πλούσιος στην Αμερική, χρειάζεσαι τουλάχιστον 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα Modern Wealth Survey 2023 της Charles Schwab που επικαλείται το Bloomberg, η οποία ζήτησε από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Αμερικανών σε εθνικό επίπεδο, να εκτιμήσουν τη μέση καθαρή αξία που απαιτείται για να μπει κανείς στις τάξεις των πλουσίων.

Παρά το υψηλό αυτό ποσό, το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ωστόσο, ότι αισθάνονται ήδη πλούσιοι σήμερα, με περιουσία 560.000 δολαρίων κατά μέσο όρο.

Τα αντιφατικά ευρήματα

Και σε πείσμα της αφήγησης ότι οι νεότεροι δυσκολεύονται με τα χρήματα, το αίσθημα του πλούτου ήταν πιο συχνό μεταξύ των millennials και της Gen Z, με το 57% και το 46% αντίστοιχα να αναφέρουν ότι αισθάνονται πλούσιοι, σε σύγκριση με μόλις το 41% της Gen X και το 40% των baby boomers.

Τα αντιφατικά ευρήματα καταδεικνύουν τις δυσκολίες στον προσδιορισμό του τι σημαίνει πλούτος στην Αμερική. Με τις τιμές των κατοικιών να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και τον πληθωρισμό να ανεβάζει τις τιμές των καθημερινών αγαθών, χρειάζονται περισσότερα χρήματα από ποτέ για να αισθάνεται κανείς οικονομικά ασφαλής, ιδίως σε πόλεις με υψηλό κόστος ζωής.

“Υπάρχει αυτό το παράδοξο ότι οι άνθρωποι ορίζουν τον πλούτο διαφορετικά για τον εαυτό τους σε σχέση με τους άλλους”, δήλωσε ο Rob Williams, διευθύνων σύμβουλος οικονομικού σχεδιασμού και διαχείρισης πλούτου στην Charles Schwab.

Το πώς αισθάνονται οι πλούσιοι άνθρωποι επηρεάζεται επίσης από τους συνομηλίκους τους. Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι το να μπορούν να έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής με τους φίλους τους, τους κάνει να αισθάνονται πλούσιοι, και πάνω από το ένα τρίτο όσων χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λένε ότι συγκρίνουν τον τρόπο ζωής τους με αυτό που αναρτούν η οικογένεια και οι φίλοι τους στο διαδίκτυο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους millennials και τη Gen Z.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό