23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πόσα εκατομμύρια κινητήρες έχει κατασκευάσει η Nissan στην Yokohama;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1935 και έχει πετύχει σημαντικά ορόσημα. Το 1976 κατασκευάστηκε ο 10εκατομμυριοστός κινητήρας, το 1986 ο 20εκατομμυριοστός και το 1997 ο 30εκατομμυριοστός. Φέτος, με την Nissan να γιορτάζει τα 90 χρόνια της, το εργοστάσιο πέτυχε το ορόσημο των 40 εκατομμυρίων παραγόμενων κινητήρων, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό.
Ο διευθυντής του εργοστασίου, Tamiyo Wada, επισημαίνει τη συμβολή των πελατών σε αυτήν την επίτευξη, λέγοντας: “Καταφέραμε να φτάσουμε τα 40 εκατομμύρια χάρη στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο που αγαπούν τα αυτοκίνητά μας”.

Πολλοί από τους κινητήρες που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Yokohama έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της αυτοκίνησης. Παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν τον L20ET του 1979, που ήταν ο πρώτος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας επιβατικών αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, και τον VG του 1983, που ήταν ο πρώτος μαζικής παραγωγής κινητήρας V6 στη χώρα.
Σήμερα, το εργοστάσιο κατασκευάζει τον κινητήρα VR38DETT για το Nissan GT-R, ο οποίος συναρμολογείται στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες της Nissan. Επίσης, παράγει τον κινητήρα VC Turbo, ο πρώτος κινητήρας μεταβλητού λόγου συμπίεσης σε μαζική παραγωγή στον κόσμο από το 2007.

Εκτός από την παραγωγή κινητήρων, το εργοστάσιο της Yokohama έχει επεκτείνει την παρουσία του στην ηλεκτροκίνηση. Ξεκινώντας με το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο LEAF το 2010, το εργοστάσιο παράγει τώρα ηλεκτροκινητήρες για τα οχήματα e-POWER, όπως το Nissan Note. Κατά το οικονομικό έτος 2022, περίπου το 40% της παραγωγής του εργοστασίου αφορούσε ηλεκτροκινητήρες.
Καθώς το εργοστάσιο της Yokohama πλησιάζει την 90η επέτειό του, συνεχίζει να πρωτοπορεί στην ανάπτυξη κορυφαίων τεχνολογιών για τη Nissan. Επιπλέον, το εργοστάσιο λειτουργεί ως πιλοτική μονάδα για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής κινητήρων που έχουν παγκόσμια εφαρμογή.

Για το μέλλον, έχουν προγραμματιστεί πειραματικές γραμμές παραγωγής μπαταριών σε στερεά κατάσταση στο εργοστάσιο της Yokohama. Με αυτόν τον τρόπο, η Nissan συνεχίζει να προσφέρει υψηλής ποιότητας καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες στους πελάτες της.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό