16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πόσα άλογα αποδίδει στο δυναμόμετρο το Toyota Land Cruiser GR Sport

Ειδήσεις Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2021 η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά του Land Cruiser, με την επιτυχία του μοντέλου να είναι εντυπωσιακή, καθώς η Toyota έχει λάβει ήδη παραγγελίες που καλύπτουν την παραγωγή για τα επόμενα 4 χρόνια!
Ωστόσο, ο βελτιωτικός οίκος EKanoo Racing κατάφερε να πάρει στα χέρια της ένα Land Cruiser GR Sport, το οποίο κάτω από το καπό διαθέτει τον 3,3-λίτρων turbodiesel κινητήρα. Αυτός αποδίδει 309 άλογα και 700 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με ένα νέο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς, μέσω τριών διαφορικών.

Οι προθέσεις της EKanoo είναι να βελτιώσει μελλοντικά το κινητήριο σύνολο, γι’αυτό και πριν κάποια οποιαδήποτε ενέργεια θέλησε να δει πόσα άλογα αποδίδει ο προαναφερθέν κινητήρας στους τροχούς, για να έχει ένα σημείο σύγκρισης.
Το αποτέλεσμα του δυναμόμετρου έδειξε ότι ο V6 diesel αποδίδει 275 ίππους και 641 Nm ροπής στους τροχούς, κάτι που είναι λογικό, λαμβάνοντας υπόψη τον “κανόνα” του 10%, για τις απώλειες του συστήματος μετάδοσης κίνησης.
Να θυμίσω ότι με τον 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης, που από το εργοστάσιο αποδίδει 420 άλογα με 650 Nm ροπής, στο ίδιο δυναμόμετρο έβγαλε 375 άλογα και 534 Nm ροπής στους τροχούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό