18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Πόλεμος» για τις τιμές του οβελία – Προειδοποίηση για ελλείψεις

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει για την τιμές του οβελία, με την κυβέρνηση από τη μία να εγγυάται επάρκεια και χαμηλό αντίτιμο, ενώ και τα συνοικιακά κρεοπωλεία από την άλλη να κάνουν λόγο για ελλείψεις.

Ήδη το «καλάθι του Πάσχα» στα σουπερμάρκετ διανύει τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο 96,02% των προϊόντων που περιλαμβάνονται σε αυτό οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές.

Την ίδια στιγμή, οι κρεοπώλες αφήνουν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα δυσκολευτούν οι καταναλωτές να βρουν αρνί ή κατσίκι, καθώς φοβούμενοι, όπως λένε, το καλάθι που μπήκε στα σουπερμάρκετ, δεν προμηθεύτηκαν οι ίδιοι αρκετές ποσότητες.

«Από την στιγμή που ακούμε τις τιμές που θα πουλήσουν τα σουπερμάρκετ και την Πολιτεία να στέλνει τον κόσμο στα σουπερμάρκετ, είναι λογικό να κρατηθούμε, να αγοράσουμε λιγότερα και σιγά σιγά ξεπουλάμε», λέει ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν ποιοτικό προϊόν σε προσιτή τιμή.

Τις επόμενες ημέρες και με αποκορύφωμα το Μεγάλο Σάββατο, η αγορά αναμένεται να «πάρει φωτιά» και ο πόλεμος νεύρων με την τιμή του οβελία φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

«Καμπανάκι» για ελλείψεις

Οι λόγοι:

μεγάλες αυξομειώσεις στις θερμοκρασίες (υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και απότομα χαμηλές τη νύχτα, πολλά μικρά αρνάκια δεν κατάφεραν να επιβιώσουν)πολλοί κτηνοτρόφοι «γυρίζουν την πλάτη» στο επάγγελμα (αυξημένο κόστος)Αύξηση εξαγωγών άνω του 20% λόγω του Πάσχα των καθολικών στις 31/3 (σε: Ιταλία, Ισπανία, γερμάνια και Πορτογαλία)περισσότερα από 85.000 αιγοπρόβατα πέθαναν φέτος εξαιτίας των πυρκαγιών και των πλημμυρών

Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη 24 Απριλίου, μπαίνει σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο θα περιλαμβάνει:

αρνίκατσίκιτσουρέκισοκολατένια αυγά

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό