23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πως η Google θα δώσει τέλος στα μποτιλιαρίσματα;

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Google Maps προτείνει μια νέα λύση για την καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης: συμβουλεύει τους οδηγούς σχετικά με τις βέλτιστες ταχύτητες για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων που δημιουργούνται χωρίς κάποια προφανή αιτία, τα λεγόμενα «μποτιλιαρίσματα-φαντάσματα».

Αυτά τα μποτιλιαρίσματα συμβαίνουν όταν τα οχήματα επιβραδύνουν ανεξήγητα, προκαλώντας ένα κυματιστό φαινόμενο από φώτα φρένων και συμφόρηση.

Αξιοποιώντας δεδομένα από οχήματα και συσκευές με λειτουργικό Android, η Google στοχεύει στον εντοπισμό και την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων, προτείνοντας ιδανικές ταχύτητες οδήγησης.

Το σύστημα λειτουργεί με τον υπολογισμό της πιο αποδοτικής ταχύτητας για το προπορευόμενο όχημα και την κοινοποίησή της στα οχήματα που ακολουθούν μέσω οπτικών οθονών.

Αυτή η καθοδήγηση αποσκοπεί στη διατήρηση ασφαλέστερων αποστάσεων μεταξύ των οχημάτων και στην προώθηση της ομαλότερης ροής της κυκλοφορίας, μειώνοντας την πιθανότητα απότομων επιβραδύνσεων και την επακόλουθη συμφόρηση.

Οι εφευρέτες τονίζουν ότι τα μποτιλιαρίσματα-φαντάσματα μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές καθυστερήσεις, που μερικές φορές διαρκούν για ώρες.

Η λύση τους επιδιώκει να το μετριάσει αυτό παρέχοντας συστάσεις ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο στους οδηγούς, αποτρέποντας έτσι τις αλυσιδωτές επιπτώσεις των ξαφνικών επιβραδύνσεων.

Επιπλέον, η Google οραματίζεται αυτή την τεχνολογία ως ένα βήμα προς τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με αυτόνομη οδήγηση, καθώς ενισχύει τη συνολική διαχείριση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό