23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο στη Συγγρού

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «γαϊτανάκι» των πρόσφατων βομβιστικών επιθέσεων σε Συγγρού, Καλλιθέα, Πειραιά και Νέο Κόσμο. Στιγμές τρόμου τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Συγγρού, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες πυροβόλησαν προς την είσοδο γνωστού νυχτερινού κέντρου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Από τα πυρά προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα του μαγαζιού, καθώς και σε σταθμευμένο ΙΧ. Την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων ερευνάται αν οι πυροβολισμοί στο νυχτερινό κέντρο συνδέονται με την πρόσφατη μεγάλη έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα, καθώς και τα δύο ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη.

Η έκρηξη στην κάβα

Η έκρηξη στη κάβα της οδού Πόντου, ήταν η δεύτερη σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς είχε προηγηθεί η βομβιστικής επίθεση σε βανζινάδικο του Πειραιά. Και στις δυο περιπτώσεις προκλήθηκαν μόνο ζημιές.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τόσο της κάβας, όσο και του νυχτειρνού κέντρου, τότε δεν είχε αποκαλύψει αν δεχόταν απειλές. 

Τον Δεκέμβριο του 2010 το νυχτερινό κέντρο, που διαχειριζόταν ο ίδιος επιχειρηματίας στην οδό Λαγουμιτζή είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης. Η έκρηξη είχε σημειωθεί στις 4 τα ξημερώματα κι ενώ το κατάστημα δεν λειτουργούσε. Ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα από το ωστικό κύμα να καταστραφούν τζάμια και αυτοκίνητα σε ακτίνα δεκάδων μέτρων. 

Δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου μάλιστα ανέφεραν ότι ένα ακόμη νυχτερινό κέντρο του ίδιου επιχειρηματία, στον Άλιμο, είχε γίνει στόχος επίθεσης. Η πρώτη από εκείνης τις δύο υποθέσεις εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. 

Είχε αποδοθεί η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε δύο σκληρούς ποινικούς. Ο ένας απ’ αυτούς δολοφονήθηκε το 2022, ενώ ο δεύτερος παραμένει έγκλειστος, με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αργεί η αποφυλάκισή του.

Το όνομα του συγκεκριμένου ποινικού ενεπλάκη και σε σενάρια που κυκλοφόρησαν μετά τη βομβιστική επίθεση, την Παρασκευή, στο πρατήριο υγρών καύσιμων του Πειραιά. Το βενζινάδικο διαχειριζόταν 44χρονος, που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στον Νέο Κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό