23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πυρηνοκίνητος Ολυμπιακός «εξαΰλωσε» την Μακάμπι

Ειδήσεις Ελλάδα

Πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα πρώτα δεκάλεπτα που έχει παίξει ποτέ, ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, της οποίας επικράτησε εύκολα με 90-73 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θύμισε… NBA στην πρώτη περίοδο, διάστημα στο οποίο το παιχνίδι της ήταν για σεμινάριο, σε άμυνα και επίθεση και της απέφερε το εκκωφαντικό 35-8! 

Με τους «ερυθρόλευκους» να σκοράρουν από παντού και στην άμυνα το ένα κλέψιμο και κατά συνέπεια ο ένας αιφνιδιασμός να διαδέχεται τον άλλο, ο Ολυμπιακός τσάκισε την ψυχολογία της «ομάδας του λαού», που μετά το 10΄ είχε να ανέβει… βουνό.

Οι 35 πόντοι σε μία περίοδο, μάλιστα, ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση του Ολυμπιακού στη regular season της Ευρωλίγκας από την περίοδο 2007-08, απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Για την πειραϊκή ομάδα, που βελτίωσε το ρεκόρ της σε 7-4 κι έπιασε την Μακάμπι, της οποίας υπερτερεί πια, ήταν η έβδομη νίκη σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες. Σειρά πλέον έχει το ντέρμπι των «αιωνίων» στο φαληρικό κλειστό, την προσεχή Δευτέρα (22/11).

Η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο από το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, κι απέδειξε πως όταν ξεκινήσει να νικάει και εκτός έδρας, θα μπορεί να στοχεύσει ακόμη ψηλότερα.

Υστερήσας δεν υπάρχει από το πειραϊκή ομάδα. Ο Ντόρσεϊ μέτρησε 17 πόντους (2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή), ο Φαλ αναδείχθηκε MVP με double-double (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα) και ο Βεζένκοβ ήταν στα.. γνωστά του: 15 πόντοι με 4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ.

Ο Σλούκας πρόσθεσε άλλους 18 πόντους (8/8 βολές) και ο ΜακΚίσικ 14 πόντους (2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές), ενώ ο Κουίνσι Έισι έκανε ντεμπούτο με τη νέα ομάδα του, παίζοντας για 2:22.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό