21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πυρά κατά ΗΠΑ: «Βλέπουν την Ελλάδα ως αντιπρόσωπο για πολιτικές τους»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Στην ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, δυστυχώς, κάποιοι άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως αντιπρόσωπο για τις δικές τους πολιτικές». Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP,  Νουμάν Κουρτουλμούς,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Miliet, όπου, εκτός από την Ελλάδα, καταφέρεται και κατά των ΗΠΑ.

Παράλλληλα, απείλησε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και συνέστησε στην Αθήνα «να είναι προσεκτική με τις τρίτες χώρες που εμπλέκει στις σχέσεις της με την Τουρκία γιατί στο τέλος θα μείνει μόνη της»

«Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει πολύ σοβαρό εξοπλισμό τόσο στα νησιά όσο και στην  ηπειρωτική Ελλάδα. Αν και ισχυρίζονται ότι είναι μέτρο κατά του ρωσικού επεκτατισμού, είναι προφανές ότι ο ισχυρισμός απέχει πολύ από το να είναι πιστευτός. Είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, να οπλίζει κανείς τα νησιά κάτω από τη μύτη της Τουρκίας,  με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να αποθηκεύουν εκεί όπλα» είπε στην συνέντευξή του ο Κουρτουλμούς.

«Ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει πολέμους πληρεξουσίων εδώ και αρκετό καιρό. Μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων, μεγάλων δυνάμεων, μεγάλων κρατών παρέχονται κάθε είδους υποστήριξη, όπλα, πολιτική υποστήριξη, υλικοτεχνική υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να εξυπηρετήθούν εθνικά συμφέροντα. Το DAESH είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, το PYD-YPG είναι ένα τέτοιο παράδειγμα».

«Και δυστυχώς, η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτούς τους πολέμους μέσω πληρεξούσιων» συνέχισε ο Κουρτουμλους.Δυστυχώς, πρόσφατα, μερικές από αυτές τις μεγάλες δυνάμεις σ, και το λέω αυτό σε εισαγωγικά, έχουν διευρύνει το πεδίο  μέσω των «κρατών πληρεξουσίων» προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Στην ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δυστυχώς, ορισμένοι άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως υποκατάστατο της δικής τους πολιτικής. Χτυπάνε την Ελλάδα στην πλάτη, την ενθαρρύνουν, της λένε προχώρα. Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνες, εξαιρετικά λανθασμένες συμπεριφορές που θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά τόσο στην περιφερειακή όσο και στην παγκόσμια ειρήνη», υποστήριξε,

 

 naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό