16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πτώση 11% στην παγκόσμια παραγωγή smartphone το τρίτο τρίμηνο του 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Πτώση στην παγκόσμια παραγωγή smartphone καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Trendforce. Πιο συγκεκριμένα, παρήχθησαν 289 εκατομμύρια μονάδες μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, που σημαίνει μια τριμηνιαία πτώση 0,9% και 11% σε ετήσια βάση.

Η «εξαιρετικά αδύναμη» ζήτηση, όπως χαρακτηρίστηκε, οφειλόταν στο ότι οι εταιρείες έδωσαν προτεραιότητα στο απόθεμα και όχι στις νέες συσκευές, ενώ διατήρησαν χαμηλή παραγωγή λόγω των «ισχυρών παγκόσμιων οικονομικών αντίξοων ανέμων».

Κορυφαίος κατασκευαστής αναδείχθηκε ξανά η Samsung με 64,2 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση 3,9% από το προηγούμενο τρίμηνο. Η παραγωγή περιορίζεται προκειμένου να προωθηθούν οι ήδη κατασκευασμένες συσκευές και πιθανότατα θα υπάρξει μείωση της παραγωγής το επόμενο τρίμηνο.

H Αpple ακολούθησε με 50,8 εκατομμύρια και μερίδιο αγοράς 17,6%. Σύμφωνα με την TrendForce, αυτή είναι η ισχυρότερη περίοδος παραγωγής για το Cupertino, αφού η παραγωγή εντείνεται για να προωθηθούν τα νέα iPhone ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Το Top 5 συμπληρώνουν η Xiaomi (συμπεριλαμβανομένων των υπο-εμπορικών σημάτων Redmi, Poco και Black Shark) στην τρίτη θέση, η Oppo (συμπεριλαμβανομένων των Realme και OnePlus) στην τέταρτη και η vivo (μαζί με την iQOO) στην πέμπτη.

Η Trendforce, μάλιστα, σημείωσε ότι οι κινεζικές εταιρείες προσανατολίζονται προς ένα μέλλον με λιγότερες τεχνολογίες από τις ΗΠΑ, τη στιγμή που η vivo έχει τον δικό της ISP, η Xiaomi ανέπτυξε ένα εσωτερικό τσιπ φόρτισης και η Oppo έχει το MariSilicon X NPU.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό