18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Πτώση με φόντο την δημοσίευση των πρακτικών της Fed

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, «απορροφώντας» τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ από τη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Ο δείκτης των blue chip απώλεσε 12983 μονάδες ή 0,38% κλείνοντας στις 34.288,64 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2% στις 4.446,82 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,18% τερματίζοντας τη συνεδρίαση στις 13.791,65 μονάδες. Οι Dow και S&P 500 τερμάτισαν την ανοδική πορεία τριών συνεδριάσεων με τις σημερινές τους απώλειες.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της περιμένουν περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιτοκιακές αυξήσεις της Fed θα συνεχιστούν», ανέφερε ο Γκρεγκ Μπάσουκ, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments.

Nωρίτερα, τα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες ήταν κατώτερες του αναμενομένου στις ΗΠΑ για το μήνα Μάιο, δημιουργώντας ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας. Στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τους μισθούς τα οποία θα δώσουν μία εικόνα για την κατάσταση της αγοράς εργασίας. Αντίστοιχα, η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας αναπτύχθηκε με το βραδύτερο ρυθμό σε διάρκεια πέντε μηνών τον Ιούνιο.

Οι μετοχές των εταιρειών ορυκτών και πρώτων υλών παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των κλάδων του δείκτη S&P 500, καταγράφοντας απώλειες 2,5%.

Επίσης, ο κλάδος επεξεργαστών δέχθηκε πιέσεις από τη στιγμή που η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει εξαγωγικούς ελέγχους σε ορισμένα ορυκτά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ημιαγωγών, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον ως προς την πρόσβαση σε μικροεπεξεργαστές αιχμής. Ο δείκτης ημιαγωγών της Φιλαδέλφια υποχώρησε 2,2%, με τις μετοχές της Intel να υποχωρεί 3,3% και της Texas Instruments κατά 1,8%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό