17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προφητικός Θανάσης Βέγγος: «Πρέπει να κρατάμε και τις αποστάσεις που και που» []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Θανάσης Βέγγος ούτε που φανταζόταν ότι τα λόγια που έλεγε το 1966 στην ταινία του θα ήταν τόσο προφητικά.

Ο Θανάσης Βέγγος, ήταν ο εθνικός μας κωμικός και η απόλυτη ενσάρκωση του λαϊκού κινηματογραφικού ήρωα, κουβαλώντας στις ερμηνείες του όλα όσα απαρτίζουν τη σύγχρονη νεοελληνική ψυχή. Αυτός ο «καλός μας άνθρωπος», ούτε που φανταζόταν ότι τα λόγια που έλεγε το 1966 στην κωμική ταινία ο «Ο Παπατρέχας»: «Καλό είναι να κρατάμε και αποστάσεις αυτές τις μέρες !», θα ήταν σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ και τόσο προφητικά. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού  όλοι πρέπει να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις για να αποφύγουμε τυχόν μετάδοση. Πρόσφατα μάλιστα οι επιστήμονες της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) των ΗΠΑ είπαν ότι είναι πιθανό ο νέος κορονοϊός που προκαλεί τη νόσο Co-19, μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα και της απλής αναπνοής.

Κρατάτε τις αποστάσεις λοιπόν, μέρες που είναι,  όπως έλεγε προφητικά ο αγαπημένος μας κωμικός.

Ο παπατρέχας είναι ελληνική κωμική ταινία του 1966, σε παραγωγή Θανάση Βέγγου και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού. Η ταινία σάρωσε στην μεγάλη οθόνη κόβοντας 420.339 εισιτήρια ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μας μαγνητίζει.

Ο Πολύδωρος, θυρωρός μιας πολυκατοικίας της πρωτεύουσας, τρέχει και δε φτάνει, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλους τους ένοικους της πολυκατοικίας, για να εξοικονομήσει χρήματα να παντρέψει τις έξι αδερφές του και την γεροντοκόρη θεία του. Ακολουθεί ανελέητο κυνήγι γαμπρών και γάμων, με σκοπό να πάρει και αυτός σειρά και να παντρευτεί την καλή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό