15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Προετοιμαστείτε για κυβερνοπόλεμο με τη Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε τη Δευτέρα το βράδυ ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τον ενημέρωσαν ότι η Ρωσία «εξερευνά την πιθανότητα κυβερνοεπίθεσης στις ΗΠΑ». Σύμφωνα με τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν «κάθε διαθέσιμο εργαλείο» για να αμυνθούν αλλά και να απαντήσουν σε μία τέτοια κίνηση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η κυβερνοεπίθεση θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας στις κυρώσεις που έχει υποστεί εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για την πιθανότητα έναρξης ενός κυβερνοπολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία έγιναν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας ότι οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και τον ιδιωτικό τομέα (εταιρείες κλπ.) να οργανώσουν άμεσα τους αμυντικούς μηχανισμούς στα ηλεκτρονικά τους συστήματα και υποδομές για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων. «Επιταχύνεται τις προσπάθειες σας να κλειδώσετε τις ψηφιακές σας πόρτες. Έχετε την ισχύ, την ικανότητα και την ευθύνη να ενισχύσετε την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών και τεχνολογιών στις οποίες βασίζεται ο αμερικανικός λαός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν που εκτίμησε ότι μια πετυχημένη κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ θα έχει απρόβλεπτες οικονομικές επιπτώσεις.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό