20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προειδοποιεί το Κίεβο να μην δημιουργήσει σοβαρά ατυχήματα στη Ζαπορίζια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μόσχα προειδοποιεί το Κίεβο και την Δύση να μην δημιουργήσουν σοβαρά ατυχήματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά το Κίεβο και τους δυτικούς χορηγούς που το υποστηρίζουν κατά της δημιουργίας σοβαρών ατυχημάτων στον ZNPP και καλούμε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και την ηγεσία του να εκμεταλλευτούν την παρουσία εμπειρογνωμόνων του οργανισμού στην περιοχή για να καταγράψουν όλες τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται από την Ουκρανία αντί να κλείνουν τα μάτια σε αυτές και να πουν ξεκάθαρα ποιος ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει και από πού προέρχεται η πραγματική απειλή για την ασφάλεια της εγκατάστασης», αναφέρει η εκπρόσωπος.

Η ίδια τόνισε ότι ενώ το καθεστώς του Κιέβου εργάζεται σκληρά για να διαδώσει παραπληροφόρηση σχετικά με τους πυρηνικούς κινδύνους που υποτίθεται ότι προέρχονται από τη Ρωσία, οι σημερινές ουκρανικές αρχές είναι αυτές που «εδώ και μήνες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας της Ευρώπης».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ουάσινγκτον και οι δορυφόροι της προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να δημιουργήσουν και να προωθήσουν ιστορίες τρόμου για την υποτιθέμενη «ρωσική πυρηνική απειλή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό