27.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου για το νέο Mitsubishi ASX

Ειδήσεις Ελλάδα

Βήμα-βήμα πλησιάζουμε στην παρουσίαση του νέου Mitsubishi ASX. Τον Ιανουάριο η ιαπωνική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες σκοτεινές εικόνες και τον περασμένο Ιούνιο αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου ενώ τώρα, επιβεβαιώνει ότι η πρεμιέρα του θα λάβει χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου. Ενός μοντέλου που θα είναι ολοκαίνουριο υπό την έννοια ότι δεν μοιράζεται απολύτως τίποτα κοινό με τον προκάτοχο του εκτός από το όνομα. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για άλλα μοντέλα όμως, αφού ούσα μέλος της Συμμαχίας, η Mitsubishi επωφελείται από την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που έχει εξελιχθεί εντός του Group και θα δανείζεται πολλά από το Renault Captur.

Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η ιαπωνική μάρκα το νέο ASX θα είναι διαθέσιμο με 5 διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Στην βάση της γκάμας θα είναι ένας turbo 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 λίτρου και 91 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο. Λίγο πιο πάνω, θα βρίσκεται ο 1300άρης, τετρακύλινδρος, turbo βενζινοκινητήρας είτε με 140 ίππους και 6-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 158 ίππους και 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στη συνέχεια, έχουμε τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις που παίρνουν τη μορφή μίας υβριδικής και μίας plug-in υβριδικής. Αμφότερες χρησιμοποιούν έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και ένα ευφυές αυτόματο κιβώτιο αλλά η πρώτη παράγει 145 ίππους και εξοπλιζόμενη με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία 1.3 kWh και η δεύτερη, η plug-in υβριδική, προσφέρει χάρη στην προσθήκη ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα, 160 ίππους ενώ διαθέτει μπαταρία 10.5 kWh η οποία φορτίζει και με εξωτερική παροχή. Όπως και στο Captur, δεν περιμένουμε να δούμε κάποιον πετρελαιοκινητήρα στο νέο Mitsubishi ASX.

Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, η λογική λέει ότι το νέο ASX θα έχει τον δικό του, χαρακτηριστικό σχεδιασμό τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα αλλά δίνοντας προτεραιότητα και στον υψίστης σημασίας τομέα των συνεργειών καθώς το επερχόμενο ASX θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο όπου παράγεται και το Renault Captur, στο Valladolid της Ισπανίας, οπότε για να αποκομίσει η Συμμαχία το μέγιστο των οφελών, πρέπει να μεγιστοποιηθούν οι συνέργειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό