14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα στις 15 Απριλίου για το μανιφέστο της νέας Lancia!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εποχές που η Lancia ήταν “one-trick pony” που λένε και στο χωριό μου, κοντεύουν στο τέλος τους. Η ιταλική μάρκα που προς το παρόν είναι περιορισμένη σε μία αγορά με ένα μοντέλο έχει πλέον πλάνο για το μέλλον και πιο σημαντικά, έχει την πλήρη στήριξη της Stellantis για να το υλοποιήσει. Όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της, Luca Napolitano, η Lancia έχει σκοπό να λανσάρει το πρώτο μοντέλο της, το νέο Ypsilon, κάποια στιγμή εντός του 2024 με την ναυαρχίδα της να ακολουθεί δύο χρόνια αργότερα και τη νέα Delta δύο χρόνια μετά από αυτήν. Πριν από όλα αυτά όμως, η Lancia θα πρέπει να μας συστηθεί ξανά και δεν εννοώ την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της, ούτε για την ανάλυση της νέας φιλοσοφίας της. Εννοώ κάτι πιο… απτό το οποίο απ’ ότι όλα δείχνουν, θα έχουμε στις 15 Απριλίου και θα πάρει την μορφή του Lancia Concept.

Το όνομα μπορεί να μην είναι ότι πιο ευφάνταστο έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό ελάχιστη σημασία έχει αν υπάρχει ουσία στο “Concept”. Σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφορία σχετικά, αν και η μοναδική εικόνα που έχουμε στη διάθεση μας δείχνει κάτι που μοιάζει πολύ με μία μοντέρνα Stratos. Είναι νωρίς για να το επιβεβαιώσει επίσημα η Lancia αλλά αν συνδυάσεις την σχεδιαστική γλώσσα “Pu+Ra”, εκ των “Pure” (Καθαρή) και “Radical” (Καινοτόμα), με το χαρακτηριστικό πίσω μέρος της εμβληματικής Stratos, δεν πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα απέχει πολύ από αυτό που βλέπουμε εδώ. Από την άλλη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι μία σημαντική εξέλιξη του γλυπτού “Pu+Ra” που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2022. Ότι και να πούμε σήμερα, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Lancia Concept θα λειτουργήσει ως πρόγευση, η ίδια η εταιρία το ονομάζει μανιφέστο, της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της. Το ερωτηματικό είναι πόσο… αφηρημένο θα είναι ως πρωτότυπο ή αν προτιμάς, πόσο ρεαλιστικό θα είναι.

“Είμαι περιχαρής που σας προσκαλώ στην Emozione Pu+Ra συνέντευξη τύπου στις 15 Απριλίου ώστε να ανακαλύψετε το Lancia Concept, το μανιφέστο της μάρκας για τα επόμενα 10 χρόνια.“

Δήλωσε ο Napolitano σχετικά. Ραντεβού λοιπόν σε έναν μήνα από τώρα για να δούμε μαζί τι έχει ετοιμάσει η Lancia για το μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό