23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Πράσινο φως» από τον FDA για ενισχυτική δόση σε εφήβους 16-17 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την Πέμπτη μια αναμνηστική δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech Co-19 για νέους 16 και 17 ετών, δίνοντας σε αυτούς τους εφήβους πρόσβαση στα εμβόλια καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται παγκοσμίως.

Η απόφαση έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου οι εταιρείες ζήτησαν για πρώτη φορά την επέκταση της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο ως ενισχυτικό. Οι  έφηβοι θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο μόλις περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες από τη δεύτερη δόση τους.

«Ενώ νέες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του στελέχους Όμικρον, εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο, πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του COVID-19 και οποιωνδήποτε μελλοντικών παραλλαγών είναι να εμβολιαστούν πλήρως όλα τα επιλέξιμα άτομα με τις δύο πρώτες σειρές δόσεων και μια αναμνηστική δόση όπως συνιστάται.», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε δήλωση.

«Ο εμβολιασμός και η λήψη αναμνηστικού όταν είναι κατάλληλος, μαζί με άλλα προληπτικά μέτρα, όπως η κάλυψη και η αποφυγή μεγάλου πλήθους και κακώς αεριζόμενοι χώροι, παραμένουν οι πιο αποτελεσματικές μας μέθοδοι για την καταπολέμηση του Co-19», δήλωσε η εν ενεργεία Επίτροπος του FDA, Τζάνετ Γούντκοκ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό