19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πού θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζει εξασθενούμενη η κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια της χώρας την Τετάρτη, με την τάση τα φαινόμενα να περιοριστούν στην Κρήτη.

Αναλυτικά, την Τετάρτη στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας και συγκεκριμένα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν στα ορεινά και ημιορεινά και στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν, εκτός από την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα βορειοανατολικά, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται κατά διαστήματα πιο αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στο Ιόνιο 3 με 5 και στα νότια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι κι από τα βόρεια.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 13 με 14 και τοπικά 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κατά διαστήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά, ωστόσο από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, με μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 και πρόσκαιρα τοπικά 4 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό