16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Πονοκέφαλος» στην ΕΛΑΣ τα κυκλώματα μαστροπείας: «Μπίζνες» λέει ο Μπαλάσκας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο «επίκεντρο» του προβληματισμού των αρμόδιων αξιωματικών της αστυνομίας ο τρόπος δράσης αλλά και οι «μετακινήσεις» από το ένα κύκλωμα στο άλλο , τα οποία- όπως δείχνει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ -λειτούργησαν σαν «συγκοινωνούντα δοχεία».

Σε μία μαραθώνια διαδικασία με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στην φυλακή η 25χρονη που φαίνεται να είναι η πρωταγωνίστρια του κυκλώματος.

Οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι,οι οποίοι δήλωσαν αθώοι στις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών είναι και ο καλλιτέχνης τατουάζ.

Ο αντιπρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας μίλησε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση.

«Έχει γίνει μεγάλη επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, η οποία εξάρθρωσε ένα κύκλωμα μαστροπείας. Συνελήφθησαν οι υπαίτιοι και έχουμε τις πρώτες προφυλακίσεις. Η έρευνα συνεχίζεται για να δούμε πόσα μέλη συμμετείχαν και με ποιον τρόπο. Τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους. Υπήρχε άτομο που έκανε την στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων, άτομο που κανόνιζε τα ραντεβού, τα χρήματα και τις μεταφορές», είπε αρχικά.

«Η πορνεία και η μαστροπεία είναι μια παράνομη δραστηριότητα που έχει θύτες και θύματα, και πολλές φορές ανήλικα θύματα. Όλο αυτό ξεκίνησε από την καταγγελία μία αδερφή θύματος που είδε μήνυμα στο κινητό της ανήλικης με την 25χρονη που κανόνιζαν για χρήματα. Τους έταζαν μία χλιδάτη ζωή», συμπλήρωσε ο κ. Ρήγας.

Μπαλάσκας: «Δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τους «πελάτες» του κυκλώματος

«Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει, είναι πολύ λίγοι οι μήνες που χειρίζεται την υπόθεση η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων», δήλωσε μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Μια έρευνα σταματά και συλλαμβάνονται κάποιοι δράστες, παραδίδεται η δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, ασκείται η δίωξη και προκύπτουν τα εντάλματα σύλληψης, αλλά για εμάς δεν σταματά εδώ η έρευνα. Έχουμε ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής ότι από το καλοκαίρι του 2023 υπάρχουν αυτά τα ανήλικα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα αυτού το κυκλώματος, δεν αποκλείεται όμως στο παρελθόν να υπάρχουν και περισσότερα θύματα, όπως και περισσότεροι δράστες».

Αναφορικά με τις έρευνες της αστυνομίας που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μίλησε και ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Από την στιγμή που εμπλέκονται τα δύο κυκλώματα καταλαβαίνεται ότι πλέον υπάρχουν επιτήδειοι σε πολύ μεγάλες θέσεις, οι οποίοι αναζητούν και ψαρεύουν μέσω αντιπροσώπων μικρά κορίτσια για να κάνουν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, με αντάλλαγμα ναρκωτικά, τατουάζ και χρήματα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι πρόκειται για μικρά κορίτσια που αποζητούν το εύκολο χρήμα και την προβολή που προσφέρουν αυτά.

«Θέλουν την τραπ ζωή, θέλουν να αναδειχθούν μέσω των οικονομικών απολαβών που προσφέρει η πορνεία. Έτσι αυτά τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται αυτά τα παιδιά που θέλουν να κάνουν την μεγάλη ζωή».

Παράλληλα ο κύριος Μπαλάσκας στάθηκε στην ανησυχία που επικρατεί στην ΕΛΑΣ, ως προς αυτά τα κυκλώματα και τα «κεφάλια» που υπάρχουν πίσω από αυτά, καθώς όπως λέει η «μπίζνα» γίνεται μέσω αντιπροσώπων. Μάλιστα χαρακτήρισε ανοησία ότι η 25χρονη είναι ο φερόμενος εγκέφαλος , αφήνοντας αιχμές για στοιχεία που θα σοκάρουν.

Το διαδίκτυο

Οι συνεννοήσεις των παιδιών με τα κυκλώματα πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα, τα προφίλ των περισσότερων παιδιών είναι γεμάτα με προκλητικές φωτογραφίες, αφού έτσι μπορούν να προσελκύουν πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως λένε οι αστυνομικοί, τα παιδιά αυτά είχαν ήδη αυτό το υλικό αναρτημένο, πάνω στο οποίο «πατάνε» τα κυκλώματα και τους ζητούν να το εμπλουτίσουν. Πολλές φορές, τα ίδια, αποκτούν και δική τους πελατεία από την οποία κερδίζουν και περισσότερα χρήματα, χωρίς να χρειάζεται να δίνουν μερίδιο στους «εγκεφάλους».

Η οικογένεια

Σε όλες τις περιπτώσεις, είναι αποδεδειγμένη η απουσία ή η ύπαρξη μιας προβληματικής οικογένειας, που δεν δίνει καμία σημασία στο παιδί και δεν ασκεί έλεγχο στις κινήσεις και τις φιλίες του.

Πιο συγκεκριμένα, είτε πρόκειται για διαλυμένες οικογένειες που τα παιδιά αφήνονται στη μοίρα τους, είτε πρόκειται για γονείς που δουλεύουν μερόνυχτα, προκειμένου να συντηρήσουν το σπίτι. Υπάρχει πλήρης απουσία αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Έβγαζαν από 3.500 έως 4.500 ευρώ τον μήνα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της ομάδας που εξαρθρώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, κατά την οποία οι οικογένειες των κοριτσιών δεν αναρωτήθηκαν ποτέ που είναι, γιατί δεν πάνε σχολείο, που βρήκαν τα ακριβά ρούχα και τα τηλέφωνα αξίας άνω των 1.000 ευρώ το κάθε ένα.

Τα κορίτσια τόσο στο στο κύκλωμα με εγκέφαλο την 25χρονη Μαρία – Ηλιάνα Σ. όσο και στο άλλο με εγκέφαλο τη Λορέλα, τα κορίτσια έβαζαν στην τσέπη τους κάθε μήνα από 3.500 έως 4.500 ευρώ, ίσως και παραπάνω, ανάλογα με τα ραντεβού που έκαναν. Εβδομαδιαίως έκαναν τουλάχιστον 4 ραντεβού και η πελατεία ήταν ολοένα και αυξανόμενη.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι πλήρωναν αδρά για να συνευρεθούν με ανήλικα κορίτσια, ήξεραν που να πάνε. Πρόκειται για συγκεκριμένο δίκτυο που κινείται σε νυχτερινά μαγαζιά. Αρκετά κορίτσια για να αντέξουν τα… βίτσια των πελατών έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό