23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ποιος έδωσε την εντολή να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων στη Βουλή

Ειδήσεις Ελλάδα

Σάλος δημιουργήθηκε με το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, τα οποία έγραψαν με κόκκινη μπογιά μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή διαδηλωτές που συμμετείχαν την Τετάρτη στην κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Το θέμα έγινε γνωστό από βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο φαίνονται συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων, να σβήνουν τα ονόματα γεγονός που προκάλεσε μεγάλη οργή στα σόσιαλ μίντια.

Πολλοί χρήστες των social media σχολίασαν πως πρόκειται για μια ντροπιαστική κίνηση, τονίζοντας πως για ακόμη μια φορά, προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να “ξεχάσει” την τραγωδία.

Μπέη: Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων – Δεν έδωσα εντολή καθαρισμού

Ανακοίνωση – δήλωση για τον καθαρισμό των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών από τον χώρο κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εξέδωσε πριν από λίγο η αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ρωξάνη Μπέη.

Η κα Μπέη, που νωρίτερα είχε εξηγήσει μιλώντας στο Flash.gr τι ακριβώς είχε συμβεί, ζητά συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών και προσθέτει πως ο καθαρισμός ζητήθηκε από τον φρούραρχο της Βουλής, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση με την ίδια προσωπικά.

Βουλή: Κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα

Πηγές φρουραρχείου σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη:

«Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».

«Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου» διευκρινίζεται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό