21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποια η κρυμμένη σημασία των βαμμένων μωβ πασσάλων που μπορεί να δεις τυχαία στον δρόμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επόμενη φορά που θα βγεις έξω στη φύση για εξερεύνηση και περπάτημα με τους φίλους ή την οικογένειά σου, έχε τα μάτια σου ανοικτά ώστε να προσέχεις τους μωβ στύλους στους φράχτες.

Η γνώση σχετικά με τους νόμους της μωβ βαφής μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις στο σωστό μονοπάτι όταν οδηγείς ή κάνεις πεζοπορία σε ένα άγνωστο μέρος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τα ταξίδια, τις διακοπές και τις υπαίθριες περιπέτειες ενώ ο καιρός είναι ζεστός και άνετος.

Εάν είσαι κάπου που δεν γνωρίζεις την περιοχή, είναι πάντα καλό να έχεις μια σωστή ιδέα για τον κόσμο γύρω σου.

Τι κι αν δεν πας γυμναστήριο; Πώς το περπάτημα σε καθημερινή βάση μπορεί να σε κρατήσει σε φόρμα

Την επόμενη φορά που θα βγεις έξω στη φύση για εξερεύνηση με τους φίλους ή την οικογένειά σου, έχε τα μάτια σου ανοικτά ώστε να προσέχεις τους μωβ στύλους στους φράχτες.

Τι σημαίνει το μωβ χρώμα σε έναν φράχτη;

Οι νόμοι διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά γενικά, ένας μωβ φράχτης σημαίνει ότι δεν υπάρχει παραβίαση. Ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορεί να επιλέξουν ακόμα να χρησιμοποιούν πινακίδες «Απαγορεύεται η είσοδος», οι πινακίδες είναι πιθανό να κλαπούν, να καταστραφούν ή να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, μια γρήγορη στρώση μοβ χρώματος έχει τη δύναμη να διατηρηθεί αυτή η πινακίδα! Εκτός από τους μωβ στύλους σ’ έναν φράχτη, μπορεί να δεις ακόμη και μωβ δέντρα! Γιατί το μωβ; Γιατί το μωβ χρώμα διακρίνεται ακόμη κι από όσους έχουν αχρωματοψία.

Πώς να χρησιμοποιήσεις μωβ χρώμα στον φράχτη σου

Στην Αμερική αλλά και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, οι περισσότερες πόλεις έχουν το μωβ χρώμα ως σήμα προσοχής. Οι μωβ ρίγες πρέπει να είναι κάθετες και τουλάχιστον 2,5 cm πλάτος, 20 cm μήκος, ένα μέτρο από το έδαφος και όχι περισσότερο από 30 μέτρα απόσταση μεταξύ τους. Οποιοδήποτε χρώμα θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν το χρησιμοποιείς σε φράχτη, αλλά χρησιμοποιήστε λατέξ ή βαφή με σπρέι για δέντρα. Βεβαιώσου ότι το χρώμα σου είναι ευδιάκριτο και επισημαίνει το σωστό όριο.

Και όταν κάνεις πεζοπορία ή οδηγείς σε ένα άγνωστο μέρος, να θυμάσαι να παραμένεις ασφαλείς και παρατηρητική!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό