21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πογκμπά: Τον τελειώνει η Γιουβέντους μετά το ντόπινγκ – Πήρε φάρμακο χωρίς να το πει στους γιατρούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιβαρυντικές οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από την υπόθεση ντόπινγκ του άσου της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, εν αναμονή της ανάλυσης του δεύτερου δείγματος.

Ένα φάρμακο που αγοράστηκε ως συμπλήρωμα διατροφής στις ΗΠΑ, μετά από σύσταση φίλου του γιατρού, φαίνεται να βρίσκεται πίσω από το την αιτία θετικού δείγματος σε απαγορευμένη ουσία (τεστοστερόνη) του Πολ Πογκμπά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Ο έλεγχος έγινε στο τέλος του αγώνα Ουντινέζε-Γιουβέντους στις 20 Αυγούστου, την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος 2023-24.

Μία απροσεξία που κινδυνεύει να του κοστίσει ακριβά, γιατί ο Πογκμπά βρίσκεται πλέον σε αναστολή εν αναμονή της δεύτερης ανάλυσης, η οποία αν επιβεβαιώσει ότι είναι θετικός στην απαγορευμένη ουσία κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, αλλά και το μέλλον του στη Γιουβέντους.

Ο Γάλλος μέσος είπε χθες στους γιατρούς της ιταλικής ομάδας ότι είχε πάρει ουσίες που δεν είχαν συμφωνηθεί με το ιατρικό επιτελείο. Επομένως, η Γιουβέντους αγνοούσε τα πάντα και τώρα θα εναπόκειται στον παίκτη να αποδείξει τη μη σκοπιμότητα του, κάτι που ωστόσο δεν θα τον κάνει να αποφύγει την τιμωρία του, η οποία μπορεί να φτάσει έως και 4 χρόνια.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το θετικό δείγμα του Πογκμπά, η Γιουβέντους θα μπορεί να ζητήσει τη λύση του συμβολαίου του που λήγει το 2026 με μισθό που αγγίζει συνολικά τα 10 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό