21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πογέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: «Είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο προπονητής της Εθνική Ελλάδας, Γουστάβο Πογέτ μίλησε στη συνέντευξη τύπου σχετικά με το παιχνίδι της Πέμπτης (21/03) απέναντι στο Καζακστάν για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει η ομάδα του το παιχνίδι με το Καζακστάν, στο πώς θα μπει στον αγωνιστικό χώρο αλλά και για την πορεία της Εθνικής που την έφερε ως εδώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γουστάβο Πογέτ

Για το αν έχει προετοιμαστεί σε περίπτωση που δεχθεί η Ελλάδα πρώτη γκολ: «Μια καλή ερώτηση. Έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Είπα πριν πως δεν είμαι ένας προπονητής του plan B. “Διαβάζω” τα παιχνίδια και προσπαθώ να ενεργήσω πριν. Θεωρώ πως είμαστε σε καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι».

«Είναι μία μεγάλη απόφαση. Εάν θα επιλέξουμε τους παίκτες που έχουν κάνει (τα περισσότερα) παιχνίδια μαζί μας ή όχι. Εάν πάρουμε τη σωστή απόφαση θα φανεί μετά το παιχνίδι. Θέλουμε να δούμε την προπόνηση. Έχω στο μυαλό μου την 11άδα αλλά θέλουμε να δούμε την προπόνηση πριν τις τελικές αποφάσεις. Νομίζω πως με ξέρετε».

Για την πορεία της ομάδας και πώς έφτασε ως εδώ: «Ήταν μία διαδικασία που ξεκίνησε. Μέσα από τα φιλικά και το Nations League προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε το πώς θα χρησιμοποιούσαμε τους παίκτες. Μπορέσαμε να το φτιάξουμε αυτό. Υπάρχουν παίκτες που έρχονται στην Εθνική και παίζουν με συνέπεια. Εάν μας λέγατε πριν από 2 χρόνια ότι θα ήμασταν εδώ θα υπέγραφα με τη μία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Το Καζακστάν έχει αποδείξει πολλά τα τελευταία 5 χρόνια. Πιθανώς παραπάνω από εμάς».

Eurokinissi

«Όταν ξεκινούσαμε – όπως είπε και Οδυσσέας – θέλαμε την πρώτη θέση στο Nations League και μετά ένα γεμάτο γήπεδο. Τώρα είμαστε πιο ενωμένοι. Είμαστε όλοι μαζί. Η Σούπερ Λιγκ ανέβαλλε την αγωνιστική για να έχουμε 2 καλές προπονήσεις. Ο Ατρόμητος μας έδωσε το προπονητικό. Είναι στο χέρι μας να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση για αύριο. Είναι οι καλύτερες συνθήκες. Βάσει προϊστορίας είμαστε φαβορί. Όμως εάν δούμε τον χρόνο και το momentum…».

Για το πώς θα μπει η ομάδα στο ματς: «Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να είμαστε ο εαυτός μας. Να ελέγξουμε το παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας αύριο. Έχουμε παίξει παιχνίδια που έχει χρειαστεί να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και άλλα με πιο δυνατούς αντιπάλους. Να σεβαστούμε τον αντίπαλο».

Για το εάν το μάτι των παικτών «γυαλίζει» και το αν έχει η ομάδα κάτι από… Ουρουγουάη: «Όπως είπα και πριν είμαστε έτοιμοι και δεν έχουμε δικαιολογίες. Ξέρουμε το πότε θέλουν την παραπάνω ώθηση οι παίκτες και το πότε να είναι πιο ήρεμοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θέλουμε το παιχνίδι μας και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα και όχι τα γύρω γύρω».

Για την τριάδα στην άμυνα: «Είναι περισσότερο απόφαση για ορισμένους παίκτες. Δεν θα πούμε πολλά για το σύστημα. Θα παίξουμε το σύστημά μας. Δεν είμαι από τους προπονητές που αλλάζουν το σύστημα. Θα κοιτάξουμε να χρησιμοποιήσουμε παίκτες που ξέρουν τι να κάνουν».

Για την προσέγγιση του Καζακστάν: «Έχουν ξεκάθαρο τρόπο που παίζουν και έχουν μία συνέχεια και συνέπεια. Δεν σταματάνε. Οπότε εάν σταματήσεις ή τα παρατήσεις θα έχεις πρόβλημα. Είναι σαν μία μηχανή. Δεν σταματούν. Για αυτό έχουν επιφέρει εκπλήξεις σε αρκετές ομάδες. Εάν δεν παίξουμε καλά θα έχουμε πρόβλημα».

Ο Γουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ομάδας ενόψει του ημιτελικού των play-off για το EURO 2024 με το Καζακστάν pic.twitter.com/b0MgbC6zOQ

— flash.gr (@Flashgr_) March 20, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό