16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πληροφορίες πως οι ΗΠΑ θα καταθέσουν ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ κατά της επίθεσης στην Ράφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταθέσουν σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο ζητά μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μόλις αυτό καταστεί εφικτό και ακύρωσης της επιχείρησης στην Ράφα, σύμφωνα με το Reuters.

Το κείμενο των ΗΠΑ επίσης «καθορίζει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μια μεγάλη χερσαία επίθεση στη Ράφα θα ζημίωνε περαιτέρω τους αμάχους και τον εκτοπισμό τους, δυνητικά και σε γειτονικές χώρες». Μια τέτοια ενέργεια «θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και επομένως υπογραμμίζεται ότι μια τέτοια μεγάλη χερσαία επίθεση δεν θα πρέπει να προχωρήσει υπό τις τρέχουσες συνθήκες».

Δεν είναι σαφές προς το παρόν πότε και εάν θα τεθεί προς ψηφοφορία η πρόταση αυτή. Οι ΗΠΑ προώθησαν το δικό τους ψήφισμα αφού η Αλγερία ζήτησε από το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας να ψηφίσει αύριο Τρίτη το δικό της προσχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται η άμεση, ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό