20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πιθανή μια τέταρτη δόση το φθινόπωρο», λέει ο CEO της Moderna

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων κατά του Co-19 πιθανότατα θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου και οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μια τέταρτη λήψη το φθινόπωρο για να αυξήσουν την προστασία τους.

Ο Μπανσέλ είπε ότι τα άτομα που έλαβαν τις αναμνηστικές δόσεις το περασμένο φθινόπωρο πιθανότατα θα έχουν αρκετή προστασία για να τα περάσουν τον χειμώνα, όταν οι νέες μολύνσεις αυξάνονται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους για να ξεφύγουν από το κρύο.

Ωστόσο, ο Μπανσέλ είπε ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των δόσεων πιθανότατα θα μειωθεί κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, παρόμοια με αυτό που συνέβη με τις δύο πρώτες δόσεις. Ο επικεφαλής της Moderna έδωσε συνέντευξη στην Goldman Sachs κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του CEO της επενδυτικής τράπεζας στον τομέα της υγείας.

Μια άνευ προηγουμένου έξαρση λοιμώξεων από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή όμικρον εξαπλώνεται αυτήν τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, ο μέσος όρος των επτά ημερών είναι πλέον πάνω από 574.000 νέα κρούσματα ημερησίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna είπε ότι οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Κορέας, παραγγέλνουν ήδη τις δόσεις στο στάδιο της προετοιμασίας. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενισχυτικές δόσεις το φθινόπωρο του ’22 και μετά», είπε ο Μπανσέλ, προσθέτοντας ότι άτομα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή έχουν υποκείμενες παθήσεις μπορεί να χρειάζονται ετήσιους ενισχυτές για τα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε πει ότι πιστεύουμε πρώτα ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί», είπε. «Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό».

Η Moderna δημοσίευσε προκαταρκτικά δεδομένα τον περασμένο μήνα που έδειξαν ότι η επί του παρόντος εγκεκριμένη αναμνηστική δόση 50 μικρογραμμαρίων αύξησε τα αντισώματα που μπλοκάρουν τη μόλυνση από το στέλεχος Όμικρον 37 φορές. Μια ενισχυτική δόση 100 μικρογραμμαρίων αύξησε αυτά τα αντισώματα 83 φορές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό