17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παύση στην ανάπτυξη των iOS 18, macOS 15 κλπ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ομάδες ανάπτυξης των λειτουργικών συστημάτων της Apple συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους επάνω στην επιδιόρθωση των προβλημάτων τους, με τελευταία τα λανσαρίσματα των iOS 17.1.1, iPadOS 17.1.1, macOS Sonoma 14.1.1 και watchOS 10.1.1, αλλά έχει μπει στον πάγο η ανάπτυξη των επόμενων μεγάλων εκδόσεων τους που θα παρουσιαστούν στο WWDC24.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, ο επικεφαλής του τμήματος Sofware, Craig Federighi, διέταξε την παύση της ανάπτυξης των εκδόσεων Crystal (iOS 18), Glow (iPadOS 18), Moonstone (watchOS 11) και visionOS (για το επερχόμενο Vision Pro) προκειμένου να πέσει μεγαλύτερο βάρος στην επιδιόρθωση των bugs και στην βελτίωση της απόδοσης των σημερινών εκδόσεων.

Η Apple στηρίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας της στην ποιότητα και την αξιοπιστία των συστημάτων της και ενδεχομένως έχει θορυβηθεί από τα κακώς κείμενα στο λανσάρισμα του iOS 17 (π.χ. υπερθέρμανση, απότομη εξάντληση της μπαταρίας, burn-in effect στις οθόνες, ασταθής σύνδεση μέσω WiFi), ενώ επουδενί δεν θέλει να συνοδευτεί το λανσάρισμα του Vision Pro από ένα προβληματικό λειτουργικό σύστημα.

Η παύση, πάντως, στην ανάπτυξη των νέων λειτουργικών συστημάτων είναι μικρή (μία εβδομάδα), επομένως, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τήρηση του κλασικού χρονοδιαγράμματος της Apple για το λανσάρισμα τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό