16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παύονται οι συνομιλίες συνεργασίας μεταξύ Rivian και Mercedes μετά από τρεις μήνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόλις πριν τρεις μήνες η Rivian και η Mercedes-Benz ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να συνεργαστούν και να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών βαν στην Ανατολική Ευρώπη. Ωστόσο, σήμερα, οι δύο πλευρές έκαναν γνωστό ότι παύονται επ’αόριστον οι μεταξύ τους συνομιλίες για αυτό, με την ευθύνη να βαρένει την αμερικάνικη εταιρία.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rivian, RJ Scaringe, η αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει ότι είναι καλύτερο να επικεντρωθεί στις τρέχουσες επιχειρησιακές δραστηριότητες, που αντιπροσωπεύουν τις πιο ελκυστικές βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες για μεγιστοποίηση της αξίας της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο Mathias Geisen, επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans, δήλωσε ότι κατανοεί και σέβεται την απόφαση της Rivian. Ωστόσο, η παύση δεν θα καθυστερήσει τα σχέδια της γερμανικής εταιρίας, καθώς η τελευταία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της για το νέο εργοστάσιο παραγωγής στη Πολωνία και στο πρώτο της που θα είναι αποκλειστικά για ηλεκτρικά van.
Κλείνοντας, ο Geisen πρόσθεσε ότι παρότι σταμάτησε η εταιρική σχέση με τη Rivian, η πόρτα δεν είναι εντελώς κλειστή μεταξύ των δύο, τονίζοντας:
Η διερεύνηση στρατηγικών ευκαιριών με την ομάδα της Rivian στο μέλλον παραμένει μια επιλογή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό