17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠαΣοΚ: Ενόχληση για τα «παιχνίδια» Μητσοτάκη – Τι λένε για Βαρβιτσιώτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χαριλάου Τρικούπη προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας σε μια διπλή κίνηση. Ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την καταστροφή στη Θεσσαλία και κατέθεσε  τροπολογία με την οποία ζητά να διακοπεί η χρηματοδότηση στο κόμμα των Σπαρτιατών.

Και οι δύο κινήσεις έχουν τον ίδιο στόχο. Να πιέσουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο εκτιμούν ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Στη σύσκεψη που προηγήθηκε της διπλής πρωτοβουλίας, οι επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το «τακτική» του κ. Μητσοτάκη που δείχνει να μην υπολογίζει τους άγραφους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, όπως αυτούς της χρονικής παρουσίας των κομμάτων στη ΔΕΘ.  

«Το ΠαΣοΚ αποδοκιμάζει την πρωτοφανή κυβερνητική μεθόδευση να κλείσει ο Πρωθυπουργός τη φετινή Διεθνή Έκθεση, μη αφήνοντας το περιθώριο στα κόμματα της αντιπολίτευσης να τον σχολιάσουν. Υπήρχαν επιλογές για να προηγηθεί η παρουσία του, όπως γίνεται κάθε χρόνο» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να πάει στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ. Οδήγησε όμως στην προσαρμογή του προγράμματος και του προέδρου του ΠαΣοΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης θα πάει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς και θα περιμένει την παρουσία του κ. Μητσοτάκη.

«Ο Μητσοτάκης έχει πέσει σε τοίχο»

Αμέσως μετά την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα επανέλθει αφού έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη, στην Αθήνα. «Δεν γίνεται να μην απαντηθούν τα όσα θα πει δεν γίνεται να κάνει ντρίπλες για να αποφύγει την κριτική» αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ.

Στο ΠαΣοΚ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. «Βρίσκονται σε πανικό είναι εμφανές ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το βάρος των όσων έχουν συμβεί τους δύο τελευταίους μήνες» αναφέρουν στο «ΒΗΜΑ» επιτελικά στελέχη του κόμματος που επισημαίνουν και κάτι ακόμα. Ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον τα περιθώρια του συνήθους επικοινωνιακού χειρισμού αυτής της κρίσης. Όπως παρατηρούν οι αποκαλούμενοι «κυριακίστας» έχουν λουφάξει στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ και  παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης που συνήθως στήριζαν την κυβέρνηση του ασκούν αξιοπρόσεχτη κριτική. «Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πέσει σε τοίχο».

Τι λένε για την παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Οι επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός «θα επιδιώξει» μια επανεκκίνηση της κυβέρνησης του, θα προσπαθήσει να εκτονώσει την πίεση που δέχεται. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούν ότι αποφασίστηκε η παραίτηση Βαρβιτσιώτη στην οποία αντέδρασαν άμεσα. «Η «παραίτηση» του κ. Βαρβιτσιώτη άργησε έξι μέρες», ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη που αμέσως πέρασε στο παρασύνθημα.

«Είναι πλέον εμφανές ότι η επιτελικότητα και η αριστεία είναι μόνο δυο ωραία σλόγκαν χωρίς πολιτικό περιεχόμενο στη μαρκίζα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ουδέποτε αποδοκίμασε δημόσια τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις προκλητικές δηλώσεις του με τις οποίες εξίσωνε τους θύτες με τον Αντώνη. Ούτε καν ψέλλισε δημόσια ότι φέρει πολιτική ευθύνη για την απουσία του λιμενικού κατά τον απόπλου του Blue Horizon αφήνοντας απροστάτευτο έναν πολίτη».

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι στην πορεία θα υπάρξουν και νέες «θυσίες», θεωρούν ότι σειρά έχει ο Β. Κικίλιας και δεν αποκλείουν και «άλλες διαρθρωτικές κινήσεις».

Ο Πρωθυπουργός, επισημαίνουν θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Θα προστατέψει τον εαυτό του καθώς βλέπει ότι η φθορά αγγίζει πλέον και τον ίδιο. «Φταίνε οι άλλοι και όχι εγώ» είναι το μήνυμα που λέγεται ότι θα θελήσει περάσει. ¨Όμως, όπως τονίζεται, οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό