16.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Παρτιζάν 98-94: Ο δρόμος προς τη νίκη είχε… άμυνα και Λαρεντζάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Παρτιζάν και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 98-94. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα, επικράτησαν της σερβικής ομάδας σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο Φάληρο.

Το τελικό σκορ μετά από 40 λεπτά παιχνιδιού ήταν 85-85. Ωστόσο, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, παρά τις… ταλαιπωρίες και τους τραυματισμούς, έδειξε σφυγμό και επικράτησε στην παράταση.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ εξαιρετικό ματς έκανε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Από πλευράς Παρτιζάν οι δύο πρώην «ερυθρόλευκοι», Λεντέι και Πάντερ, ξεχώρισαν με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός μετά από τέσσερα ματς στη Euroleague, έχει 2 νίκες και 2 ήττες.

Το πρώτο ημίχρονο

Ένα υψηλό σκορ στο ΣΕΦ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, είχε καταφέρει να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ (49-43).

Ο Αϊζάια Κάνααν, ήταν αυτός που είχε ξεχωρίσει από πλευράς «ερυθρόλευκων» έχοντας 11 πόντους και μία ασίστ. Ενώ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, είχε δώσει βοήθειες με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, είχε εκμεταλλευτεί τα την υπεροχή του στα ριμπάουντ (12-10), εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν επιθετικά. Για τους Σέρβους, είχε ξεχωρίσει ο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ. 

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, με την Παρτιζάν να μπαίνει… φουριόζα στο παρκέ. Οι Σέρβοι, με επιμέρους σκορ 26-10 κατάφεραν να πάρουν μεγάλο προβάδισμα δέκα πόντων και στο τέλος της περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ με 69-59. 

Χαρακτηριστικό ότι η διαφορά είχε φτάσει μέχρι τους 13 πόντους υπέρ της Παρτιζάν. Ο Άλεξ Σμαΐλαγκιτς, ήταν αυτός που είχε ξεχωρίσει έχοντας 11 πόντους στην περίοδο.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, επέστρεψαν στα στάνταρ τους με την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Με «όπλο» την άμυνα, οι Πειραιώτες, είχαν ισοφαρίσει στο σκορ δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (79-79) με επιμέρους σκορ 20-10.

Με τρίποντο του Σμαΐλαγκιτς οι Σέρβοι είχαν πάρει εκ νέου το προβάδισμα με 82-79. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε μειώσει στον πόντο στα 52′ δευτερόλεπτα με βολές. Οι «ερυθρόλευκοι» παίξανε σωστή άμυνα και στα 17′ δευτερόλεπτα, μετά από αμυντικό ριμπάουντ, ο Λαρεντζάκης κέρδισε φάουλ και βολές.

Και οι δύο εύστοχες από τον Λαρεντζάκη για το 83-82. Οι Πειραιώτες με τρομερή άμυνα πάνω στον Κέβιν Πάντερ, μπόρεσαν να πάρουν την κατοχή της μπάλας 6.8′ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Μπορεί ο ίδιος να ευστόχησε και να πήγε το σκορ στο 85-82, ωστόσο ο Νάναλι με buzzer beater τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση (85-85).

Η παράταση

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά. Για αυτό κι όλας το παιχνίδι ήταν… ροντέο σε όλη του τη διάρκεια. Ο Ολυμπιακός, κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι.

Μετά από 3:50΄ παιχνιδιού, ήταν μπροστά στο σκορ με 91-89. Με πολλές… συνεχόμενες βολές και φάουλ εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με 98-94. Τρομερό ματς στο «ΣΕΦ» με τους Πειραιώτες να παίρνουν το θετικό αποτέλεσμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό