15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παρουσιάστηκε το νέο αμερικανικό σούπερ βομβαρδιστικό B-21 Raider

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσίασε το νέο της βομβαρδιστικό stealth B-21 Raider. Πρόκειται για το πρώτο νέο μοντέλο βομβαρδιστικών της Πολεμικής Αεροπορίας εδώ και δεκαετίες. Το αεροσκάφος υψηλής τεχνολογίας παρουσιάστηκε σε μια πολυτελή σκηνοθεσία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξοπλισμών Northrop Grumman στο Παλμντέιλ της Καλιφόρνια.

Τηλεχειριζόμενο και πρακτικά αόρατο στα εχθρικά ραντάρ: το βομβαρδιστικό stealth B-21 Raider προορίζεται να αντικαταστήσει σταδιακά τα αμερικανικά μοντέλα από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Το B-21 είναι ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστεί από άλλα βομβαρδιστικά stealth χάρη στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας για εχθρικά ραντάρ και θεωρητικά μπορεί να πετάει ακυβέρνητο. Μπορεί να εκτοξεύσει πυρηνικούς και συμβατικούς πυραύλους.

Το κόστος ανά αεροσκάφος είναι πιθανό να είναι κάτι λιγότερο από 700 εκατομμύρια δολάρια. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θέλει να αγοράσει τουλάχιστον εκατό τέτοια αεροσκάφη. Η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος.

Το B-21 προορίζεται να αντικαταστήσει σταδιακά τα προηγούμενα βομβαρδιστικά B-1 και B-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. «Το B-21 θα είναι η ραχοκοκαλιά της μελλοντικής μας βομβαρδιστικής δύναμης», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Αν Στέφανεκ. Το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στις «πιο ανταγωνιστικές περιοχές κινδύνου» του κόσμου και να απειλήσει οποιονδήποτε προορισμό σε όλο τον κόσμο.

Το όνομα Raider είναι ένας φόρος τιμής στη λεγόμενη «Doolittle Raid» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μήνες μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Ιαπωνίας στην αμερικανική βάση στο Περλ Χάρμπορ τον Δεκέμβριο του 1941, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη Τζέιμς Ντούλιτλ αντεπιτέθηκαν στο Τόκιο. Ήταν η πρώτη επίθεση των ΗΠΑ στην ηπειρωτική Ιαπωνία και μια συμβολικά σημαντική επιτυχία για τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό