18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα ο υπεύθυνος για τα επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να δώσει κατάθεση, παρουσιάστηκε χθες ο Σέρβος πολιτικός Μίλαν Ραντόιτσιτς, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τα ένοπλα επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, η κατάθεση έγινε «υπό την ιδιότητα του πολίτη» και τα στοιχεία που προέκυψαν θα αξιολογηθούν από τον γενικό εισαγγελέα Βελιγραδίου.

Ο Μίλαν Ραντόιτσιτς την Παρασκευή, με γραπτή δήλωση του, ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής στο χωρίο Μπάνισκο. Δήλωσε ότι μόνος του στρατολόγησε, οργάνωσε και εξόπλισε του Σέρβους που συγκρούστηκαν με την αστυνομία του Κοσόβου. Ανέφερε επιπλέον ότι το κίνητρο του ήταν «να ενθαρρύνει τον σερβικό λαό για να αντισταθεί στο καθεστώς τρόμου που επέβαλε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι».

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Τζελάλ Σβέτσλα δήλωσε ότι η Πρίστινα θα ζητήσει από το Βελιγράδι την έκδοση του Ραντόιτσιτς, όπως και όλων εκείνων που συμμετείχαν στο επεισόδιο και βρίσκονται στην Σερβία. Ο Σβέτσλα θεωρεί βέβαιη την εμπλοκή του Βελιγραδίου επισημαίνοντας ότι όλα τα πυρομαχικά που βρέθηκαν παρήχθησαν στην Σερβία το 2021 και το 2022.

«Άλλη μια πυριτιδαποθήκη στην Ευρώπη»: Η Σερβία αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με το Κόσοβο

Η επίθεση που πέρασε την «κόκκινη γραμμή»- Το Κόσοβο κατηγορεί την Σερβία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό