17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Μπένετ από την ΚΕΔ μετά την άρνησή του να ορίσει ξένο διαιτητή στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην επιστολή του κάνει λόγο για σκόπιμη παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκου

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ υπέβαλε το Σάββατο (23/9) ο Στιβ Μπένετ, έπειτα από την άρνησή του να ορίσει ξένο διαιτητή στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, επιμένοντας στην επιλογή του, τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

Στην επιστολή του, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα SDNA, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής κάνει λόγο για σκόπιμη παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να δεχτεί.

Έτσι πλέον ανοίγει ο δρόμος για τον ορισμό του Ιταλού διαιτητή Σιμόνε Σότσα στο ντέρμπι της Δευτέρας.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω για την απόφασή μου να παραιτηθώ από επικεφαλής της ΚΕΔ, με ισχύ από σήμερα, 23.9.2023.

Δεν είχα άλλη επιλογή, μετά από την σκόπιμη παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ για να αλλάξει τους Έλληνες διαιτητές που είχα ορίσει στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Ο πρόεδρος πήγε στην UEFA για να βρει μια ξένη ομάδα διαιτητών και μετά περίμενε να το ανακοινώσω εγώ σαν απόφαση της ΚΕΔ.

Σε όλη μου την καριέρα, λειτούργησα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά κυρίως μέσα από το πλαίσιο των κανονισμών διαιτησίας της UEFA και της FIFA. Δυστυχώς, η ΕΠΟ δεν φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη στήριξη και τη φιλία σας, κατά τη θητεία μου εδώ. Θα μου λείψετε όλοι πολύ, αλλά ελπίζω να συνεχίσετε να πιέζετε τους εαυτούς σας ακόμα περισσότερο, για να γίνετε καλύτεροι.

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και το ίδιο είναι αλήθεια και στη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχεις.

Να προσέχετε και καλή τύχη – Ήταν ευχαρίστησή μου που δούλεψα μαζί σας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό