16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παράταση απαλλαγής 1 έτους σε όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Παράταση ενός έτους της πλήρους απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όλους όσοι στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ, ζητούν με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, οι Τομεάρχες Εργασίας και Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέας Ξανθός. 

«Επιβάλλεται οι χαμηλοσυνταξιούχοι να έχουν δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή καθόλη τη διάρκεια του 2022», σημειώνουν οι τομεάρχες. 

Ειδικότερα με την τροπολογία, προτείνεται η παράταση για ένα έτος, έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, της πλήρους απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όλους όσοι στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ, ως αναγκαίο αντισταθμιστικό μέτρο στήριξης χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων σε αυτήν την περίοδο έξαρσης της πανδημίας co-19, της ακρίβειας και της κοινωνικής κρίσης. 

Οι τομεάρχες επισημαίνουν ότι «Η παροχή δωρεάν φαρμάκων, με απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, λήγει την 31η.12.202. Επιβάλλεται οι χαμηλοσυνταξιούχοι να έχουν δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή καθόλη τη διάρκεια του 2022». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό