23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παπουτσάκη: «Δέχτηκα αδιανόητο κυνηγητό από παπαράτσι… Ξαφνικά όλα αυτά ησύχασαν όταν παντρεύτηκα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κατερίνα Παπουτσάκη σε μία συνέντευξη ποταμό μίλησε για τον σεξισμό που έχει βιώσει μέχρι σήμερα αλλά και για τον τρόπο που προσπαθεί να μεταδώσει στους δύο γιους της τις κοινωνικές και ηθικές αξίες… 

«Ναι, έχω βιώσει σεξισμό» παραδέχεται. «Υπήρξε μια εποχή της ζωής μου που δέχτηκα ένα αδιανόητο κυνηγητό από παπαράτσι, από τον κίτρινο Τύπο. Ξαφνικά όλα αυτά ησύχασαν όταν παντρεύτηκα. Όταν μπήκε η ταμπέλα της “αποκατεστημένης”. Υπήρξε μια πολύ άγρια εποχή κανιβαλισμού τότε στην τηλεόραση, στα περιοδικά. Σε κάποια φάση ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμένα να το διαχειριστώ. Και όλο αυτό που βίωσα ήταν ξεκάθαρα αποτέλεσμα μιας βαθιά πατριαρχικής κοινωνίας.

Ποιο ήταν το πρόβλημα τότε;

Ότι ήμουν ένα κορίτσι 25 χρόνων και δεν είχα σταθεροποιήσει ακόμη την προσωπική μου ζωή. Εάν ήταν στη θέση μου ένα αγόρι, αυτό δεν θα ήταν καθόλου κατακριτέο».

Η ίδια μιλάει με αγωνία για την κοινωνία στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά της, ο 10 χρόνος Μάξιμος και ο 4,5 ετών Κίμων.

«Θέλω να μιλάω για ευαίσθητα θέματα με τους γιους μου» αναφέρει. «Ο Κίμωνας είναι μικρός ακόμη, βέβαια. Αλλά με τον Μάξιμο μπαίνουμε σε τέτοιες κουβέντες. Είναι ένα πολύ ευαισθητοποιημένο παιδί, “μικρό φιλόσοφο” τον ονομάζω εγώ. Μιλάμε πολύ για τη διαφορετικότητα στο σπίτι, για την ανάγκη της συμπεριληπτικότητας, την ανάγκη της φροντίδας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες» εξηγεί. «Με βοηθά πολύ και το σχολείο που φοιτά σε αυτό. Στον Κίμωνα τώρα βλέπω μια συγκινητική αθωότητα, όπως σε όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις για τη διαφορετικότητα σε ένα παιδί 4,5 ετών, γιατί απλά δεν βλέπει κάτι διαφορετικό στον απέναντι. Ο άνθρωπος γεννιέται αθώος, οι κοινωνικές πληροφορίες στις οποίες εκτίθεται σιγά-σιγά τον αλλοιώνουν… Τρέμω μην επικρατήσει στη κοινωνία μας η λογική του μίσους. Τρέμω για τα παιδιά μου, τους ανθρώπους που αγαπώ».

: ΒΗΜΑGAZINO

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό