18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πανσερραϊκός 1-0: Λύτρωση για τους κίτρινους με καρφωτή κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 90+7′

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πανσερραϊκός στάθηκε πολύ καλά για 80 λεπτά, ο Άρης πίεσε στο φινάλε, είχε και δοκάρι με τον Μορόν, αλλά το γκολ ήρθε στο 90+7′ με τον Φαμπιάνο να λυτρώνει τους κίτρινους στις καθυστερήσεις.

Ο Άρης τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Πανσερραϊκό, όμως κατάφερε να τον λυγίσει στο 90+7′ με τον Φαμπιάνο να πετυχαίνει το χρυσό γκολ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σουλεϊμάνοβ και να πάρει τη νίκη στο τέλος με 1-0, για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Τα Expected Goals του αγώνα

Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του αγώνα σχεδόν σε όλο το ματς, όμως ο Πανσερραϊκός αμύνθηκε αρκετά καλά για 80 λεπτά. Στο φινάλε όμως ο Άρης ήταν καταιγιστικός, είχε σωρεία ευκαιρίων με κύριο εκφραστή τον Μορόν που είχε και δοκάρι με δύσκολη κεφαλιά, όμως ο Χοβάν επενέβη όπου χρειάστηκε.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 90+7′, όπου ο Φαμπιάνο λύτρωσε τους κίτρινους και χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης έφτασε τους 11 βαθμούς, ενώ ο Πανσερραϊκός είναι στους εννιά, έχοντας παιχνίδι λιγότερο.

Απόλυτη ισορροπία στο πρώτο μέρος

Ο Άρης μπήκε με διάθεση να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να απειλεί τα καρέ του Πανσερραϊκού, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις.

Οι παίκτες του Μάντζιου αντιμετώπιζαν δυσκολίες στα πρώτα λεπτά, καθώς ο Πανσερραϊκός αμυνόταν αρκετά καλά. Η πρώτη απειλητική στιγμή των κίτρινων ήταν το γύρισμα του Πάρντο στον Μορόν στη μικρή περιοχή, όμως ο Ισπανός δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ και να εκτελέσει στο 14′.

Στο 22ο λεπτό ήταν η πρώτη τελική του Πανσερραϊκού. Ο Χατζηστραβός εκτέλεσε μέσα από την περιοχή από δύσκολη γωνία, αλλά ο Κουέστα επενέβη και απομάκρυνε. Έξι λεπτά μετά ο Μενέντες δοκίμασε ένα σουτ από την περιοχή, το οποίο δεν ήταν άσχημο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει στο 38ο λεπτό. Ο Σουλεϊμάνοβ με απίθανη προσποίηση απέφυγε τον Μπέργκστρεμ και μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Η τελευταία τελική του δευτέρου μέρους ήταν ξανά με τον Ρώσο μέσα από την περιοχή, ωστόσο η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Μετά το 80′ είχε τις φάσεις και βρήκε το γκολ στο 97′

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός με τις δύο ομάδες να απειλούν ελάχιστα η μια την άλλη. Στο 50ο λεπτό ο Άλεξιτς είχε μια απίθανη έμπνευση και με ένα ωραίο δυναό σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά μετά η δύσκολη προσπάθεια του Μασκανάκη μέσα από την περιοχή δεν είχε τύχη.

Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει τα καρέ του Χόβαν, αλλά επιθετικά ήταν αρκετά ακίνδυνος. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος ήταν η κεφαλιά του Φαμπιάνο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά στο 63ο λεπτό, η οποία δεν είχε τύχη, ενώ στο 70′ ο Σαμόρα με ένα σουτ από μακριά δεν δυσκόλεψε τον Σλοβάκο κίπερ.

Οι αλλαγές δεν έδωσαν νέα πνοή στους κίτρινους, ενώ ο Γκαρσία πέρασε και τρίτο μέσο στο παιχνίδι (Ουεντραόγκο), θωρακίζοντας περαιτέρω τα μετόπισθεν.

Ο Άρης ξύπνησε μετά το 80′, έχοντας πολλές τελικές με κύριο εκφραστή τον Μορόν. Ο Ισπανός φορ είχε τρεις τελικές σε τρία λεπτά. Ο Χόβαν επένεβη σε δύο εξ αυτών, ενώ στο 83′ με κεφαλιά έχοντας πλάτη στην άμυνα την έστειλε στο δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά ο Μορόν έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ζαμόρα δεν μπόρεσε να εκτελέσει, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 88′ ήταν η σειρά του Παναγίδη να απειλήσει με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χόβαν τον σταμάτησε.

Δύο λεπτά πριν από το γκολ του Φαμπιάνο, ο Σουλεϊμάνοβ με ωραίο ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, ανάγκασε τον Χόβαν σε μια ωραία επέμβαση με το ένα χέρι. Ο Σλοβάκος κίπερ όμως δεν είχε απάντηση στην κεφαλιά του Φαμπιάνο, χάρη στην οποία ο Άρης πήρε το τρίποντο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Άρης: Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια (59′ Οντουμπάτζο), Τζούρασεκ (59′ Νταρίντα), Βερστράτε, Πάρδο (66′ Ζαμόρα), Μενέντες (59′ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Πηλέας, Πεταυράκης (46′ Μασκανάκης), Αυλωνίτης, Μπέργκστρόμ, Δεληγιαννίδης, Χατζηστραβός (65′ Σοφιανός), Μορέιρα (86′ Θυμιάνης), Στάικος, Μούργος (77′ Ουεντραόγκο), Άλεξιτς (86′ Γούλερι).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό