16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ντνίπρο: Να τελειώσει την πρόκριση στην κατάμεστη Λεωφόρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Ντνίπρο στην Λεωφόρο (20:30, COSMOTE SPORT 1) στη ρεβάνς του 3-1 στο Κόζιτσε, ώστε να κλειδώσει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Champions League

Έτοιμος για έναν ακόμη τελικό είναι ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» υποδέχονται την Ντνίπρο στη Λεωφόρο (20:30, COSMOTE SPORT 1, Sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6), έχοντας ως στόχο να «κλειδώσουν» την πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Champions League και παράλληλα τους ευρωπαϊκούς ομίλους!

Με εφαλτήριο τη νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς του Κόζιτσε, αλλά και με ταπεινότητα και συγκέντρωση σαν αυτό να μη συνέβη ποτέ, όπως τονίζει επανειλημμένα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το «τριφύλλι» έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να μείνει ζωντανός στο Champions League, με επόμενο αντίπαλο τη Μαρσέιγ, αλλά και να εξασφαλίσει την παρουσία σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από μία εξαετία!

Για να το καταφέρει αυτό, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου αγώνα απέναντι στην ουκρανική ομάδα. Οι «πράσινοι» έδειξαν κυριαρχικοί και πήραν ένα πειστικό 3-1, αν και είχαν κάποια κενά διαστήματα στο ματς τα οποία φοβίζουν τον Γιοβάνοβιτς και δεν θέλει να επαναληφθούν επί ελληνικού εδάφους. Από την άλλη, η Λεωφόρος αναμένεται κατάμεστη, στο πρώτο επίσημο εντός έδρας ματς της σεζόν, επομένως ο Παναθηναϊκός μπορεί να βασιστεί και στη στήριξη του κόσμου του ως έναν ακόμη παράγοντα για την πρόκριση.

Όσον αφορά τα πλάνα του Σέρβου τεχνικού, ο ίδιος κράτησε τα χαρτιά του κλειστά. Το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί το ίδιο βασικό σχήμα με τον πρώτο αγώνα, με τον Γεντβάι φυσικά στη θέση του τραυματία Μπαρτ Σένκεφελντ που έμεινε εκτός αποστολής. Ωστόσο, και στο Κόζιτσε κάποιες αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς, όπως η παρουσία του Tόνι Βιλένα στο βασικό σχήμα, ήταν έκπληξη, επομένως δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κάτι αντίστοιχο και στη ρεβάνς.

Το σίγουρο όσον αφορά τη ρεβάνς είναι ότι η νοοτροπία του Παναθηναϊκού δεν θα είναι να κλειδώσει απλά την πρόκριση, αλλά να πάει για τη νίκη. Οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τον τρόπο που αγωνίζονται για να υπερασπιστούν απλώς το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά αντίθετα θέλουν καλή εμφάνιση και νικηφόρο αποτέλεσμα, κάτι σημαντικό από ψυχολογικής απόψης αλλά κομβικό και για τη βαθμολογία της Ελλάδας στη UEFA.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό