17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Παγώνουν» προσωρινά τα έργα μετά από προσφυγές

Ειδήσεις Ελλάδα

«Βόμβα» στα έργα κατασκευής του flyover στη Θεσσαλονίκη από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο αποφάσισε την προσωρινή διακοπή τους μέχρι την έκδοση της απόφασης επί σειρά αιτήσεων αναστολών που έχουν κατατεθεί. 

Συγκεκριμένα οι προσφυγές που εξετάστηκαν κατατέθηκαν από το Σύλλογο Δρομέων Θεσσαλονίκης από το Σύνδεσμο κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών και από το Σύλλογο προστασίας του Σέιχ Σου. 

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχολίασε: 

«Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι μόνες εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή.

Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα.»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό