22 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Πέθανε ο αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής

Ειδήσεις Ελλάδα

Από το 1981 εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπου κάλυψε αμέτρητους αγώνες ποδοσφαίρου, στίβου και υγρού στίβου, παρουσιάζοντας και αθλητικές εκπομπές

Πένθος στην ελληνική αθλητική δημοσιογραφία και την οικογένεια της ΕΡΤ από τον αδόκητο χαμό του Στράτου Σεφτελή, στα 68 του χρόνια.

Τη θλιβερή είδηση μαντάτο έκανε γνωστό ο αδελφός του, Κώστας, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Στράτος Σεφτελής γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1955 στην Μυτιλήνη. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από την εφημερίδα «Φως των Σπορ», ενώ στη συνέχεια πέρασε από την «Αθλητική Ηχώ» και αργότερα στο «Έθνος», όπου έμεινε για πάνω από 30 χρόνια.

Από το 1981 εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπου κάλυψε αμέτρητους αγώνες ποδοσφαίρου, στίβου και υγρού στίβου, παρουσιάζοντας και αθλητικές εκπομπές, ενώ υπήρξε διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων στη δημόσια τηλεόραση από το 1993 έως το 1998.

Η ανάρτηση του Κώστα Σεφτελή:

 

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί για τον Στράτο Σεφτελή, έναν από τουςκορυφαίους δημοσιογράφους της γενιάς του, που έφυγε νικημένος από τηνεπάρατη νόσο σήμερα Κυριακή  28/4/24 το πρωί, σε ηλικία 69 ετών. Ο Στράτος είχεγεννηθεί στην αγαπημένη του Μυτιλήνη  το Νοέμβριο του 1955. Και λάτρευε τονησί του (τη Λέσβο) στο οποίο έβρισκε πάντα τη γαλήνη του.

Τη δημοσιογραφία την ξεκίνησε από το Φως των Σπορ, όταν ήταν μαθητής ακόματου γυμνασίου. Συνέχισε το 1978 στην Αθλητική Ηχώ και από το 1981 άρχισεσυνεργασία με την  εφημερίδα  Έθνος στην οποία δούλεψε σε επιτελικές θέσεις  για32 χρόνια. Το 1981, εντάχθηκε, στην ΕΡΤ την οποία υπηρέτησε με συνέπεια επί 34χρόνια, ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής εκπομπών και σχολιαστής αγώνωνποδοσφαίρου και αγώνων υγρού στίβου. Την πενταετία 1993-1998 κατείχε τη θέσητου διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων με ιδιαίτερη επιτυχία. Η άρτια κάλυψηαπό την ΕΡΤ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 είχε τη δική τουσφραγίδα.

Είχε εκλεγεί και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου(ΠΣΑΤ) και από τη θέση του εφόρου είχε συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκώνεργασίας στα γήπεδα της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, ΓιάννηςΘεοδωρακόπουλος,  αναφερόμενος στην απώλεια του Στράτου τόνισε:«Αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο μας.  Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Στράτο απότα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία και ξεχώριζε για το ήθος του, τηνεντιμότητα του και την επαγγελματική του συνέπεια. Και βεβαίως για την ιδιαίτερηαγάπη και στήριξη στους νέους δημοσιογράφους.  Ήταν ένα διαμάντι. Στα χρόνιαπου είχα την ευθύνη της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ως διευθυντής δεν είχε κάνει τηνπαραμικρή παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο της ομάδας μας. Αντιθέτως, είχεσυμβάλει στην απόλυτη ανεξαρτησία της εκπομπής, κάτι σπάνιο πραγματικά».Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ αποχαιρετά τον Στράτο και στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήριαστη γυναίκα του Άννα Σίκαλη, στις κόρες του Ελίνα και Χαρούλα και στον αδελφότου Κώστα. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

ΥΓ. Ο ΠΣΑΤ θα σας ενημερώσει εγκαίρως για το πότε και πού θα λάβει χώρα ηεξόδιος ακολουθία.

Από τον ΠΣΑΤ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό