16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πάρτε την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο  ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο Ρώσος Ρομάν Αμπράμοβιτς, αναγνωρίστηκε από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, το 2019, ως συνδεδεμένος με το ρωσικό κράτος και με «διεφθαρμένες δραστηριότητες και πρακτικές».

Ένας βρετανός βουλευτής, ο Εργατικός Κρις Μπράιαντ, πρότεινε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη των «Μπλε» και να παγώσει την επιχείρησή του, ως ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Θέτοντας το ζήτημα της βίζας επιπέδου 1, όπως αυτή που κατείχε ο Αμπράμοβιτς, οι οποίες επιτρέπουν σε πολύ πλούσιους ανθρώπους να επενδύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μπράιαντ παρέθεσε ένα τμήμα αυτού για το οποίο δήλωσε πως πρόκειται για έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Έχω στην κατοχή μου ένα έγγραφο που διέρρευσε το 2019, από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο λέει σε σχέση με τον κ. Αμπράμοβιτς: “Ως μέρος της ρωσικής στρατηγικής στην HMG (η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου) να στοχεύσει την παράνομη χρηματοδότηση και τις επιχειρήσεις, ο Αμπράμοβιτς παραμένει φιγούρα ενδιαφέροντος λόγω των δεσμών του με το ρωσικό κράτος και της δημόσιας σχέσης του με διεφθαρμένες δραστηριότητες και πρακτικές», είπε ο Μπράιαντ.

«Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια. Ωστόσο, πολύ λίγα έχουν γίνει. Σίγουρα ο κ. Αμπράμοβιτς δεν θα έπρεπε πλέον να έχει έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο σε αυτή τη χώρα. Σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παγώσουμε κάποια από τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του, ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών, και να βεβαιωθούμε ότι άλλα άτομα που είχαν βίζα επιπέδου 1 όπως αυτή δεν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε ο Μπράιαντ.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έκανε την περιουσία του αποκτώντας πρόσφατα ιδιωτικοποιημένα ρωσικά πετρελαϊκά περιουσιακά στοιχεία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αγόρασε την Τσέλσι το 2003 και έχει επενδύσει τεράστια ποσά στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

Το 2018, ο Ρώσος επιχειρηματίας απέσυρε την αίτησή του για νέα επενδυτική βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας, χρησιμοποιώντας το ισραηλινό του διαβατήριο για να ταξιδέψει στη χώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό