17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προς νέα κυβίστηση η κυβέρνηση Τρας για το πακέτο φορολογικών περικοπών

Ειδήσεις Ελλάδα

Άρον άρον προσπαθούν να τροποποιήσουν το επίμαχο πακέτο φορολογικών περικοών της Λιζ Τρας και του Κουάσι Κουάρτενγκ οι Βρετανοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι αξιωματούχοι συντάσσουν επιλογές για τη Λιζ Τρας, αλλά δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και περιμένουν τον υπουργό Οικονομικ΄ψν να επιστρέψει στο Λονδίνο από την Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η βρετανική οικονομία έχει περιέλθει σε μεγάλες αναταράξεις από τότε που ο Κουάρτενγκ παρουσίασε ένα πακέτο μη χρηματοδοτούμενων δημοσιονομικών κινήτρων ύψους 45 δισεκατομμυρίων λιρών στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών και η πρωθυπουργός Λιζ Τρας υποστηρίζουν ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για την ώθηση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου σε υψηλότερη ανάπτυξη και αποκρούουν τις ανησυχίες από ιδρύματα όπως το ΔΝΤ και η ίδια η Τράπεζα ότι το πακέτο κινδύνευε να αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Η βρετανική κυβέρνηση πήρε πίσω την κατάργηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή του 45% μετά τις αντιδράσεις.

Η απόφαση, σηματοδότησε μια ταπεινωτική στροφή για την πρωθυπουργό, αφού αρκετοί βουλευτές των Τόρις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό