18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πάνω από 1.8000 συλλήψεις σε 8 μέρες σε ειδικές δράσεις πρόληψης της εγκληματικότητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα το διάστημα από 2 έως 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών σε όλη την επικράτεια ελέγχθηκαν 111.812 οχήματα και 148.157 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν:

1.841 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.6.067 προσαγωγές31.029 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.8 κατασχέσεις και763 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, το τριήμερο από 6 έως 8 Οκτωβρίου αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών, του Ζεφυρίου και του Ασπροπύργου, όπου διενεργήθηκαν 1.451 έλεγχοι ατόμων, 680 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 160 άτομα, συνελήφθησαν 12 άτομα, από τα οποία τα 4 για ναρκωτικά, ενώ βεβαιώθηκαν 99 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, όπου πραγματοποιήθηκαν 181 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 11 άτομα, συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά, ενώ βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επιπλέον, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι, Εξαμίλια και Λουτράκι) την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023:

πραγματοποιήθηκαν 263 έλεγχοι ατόμων και 225 έλεγχοι οχημάτωνπροσήχθησαν 37 άτομασυνελήφθησαν 6 άτομα, εκ των οποίων 3 για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. καιβεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επίσης, σε ανάλογες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κέρκυρας:

πραγματοποιήθηκαν 217 έλεγχοι ατόμων και 173 έλεγχοι οχημάτωνπροσήχθησαν 16 άτομασυνελήφθησαν 9 άτομα, εκ των οποίων 3 για κλοπή και 3 για υπέρβαση ωραρίου μουσικής καιβεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα και σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Ήπειρο, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των τοπικών Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου ελέγχθησαν 50 άτομα και 14 οχήματα, προσήχθη ένα άτομο, ενώ βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και μία παράβαση για παρεμπόριο.

Επιπλέον, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου και το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, σε περιοχές της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα σε Τύρναβο, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα:

ελέγχθησαν 916 άτομα και 804 οχήματαπροσήχθησαν 12 άτομασυνελήφθησαν 3 άτομα, κατά περίπτωση, για ρευματοκλοπή, ανυποταξία και παραβάσεις Κ.Ο.Κ.βεβαιώθηκαν 396παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώακινητοποιήθηκαν 10 οχήματα.

Τέλος το διάστημα 5-6 Οκτωβρίου σε περιοχές της Ηπείρου, και συγκεκριμένα σε περιοχές της Άρτας και στον Λούρο Πρέβεζας:

ελέχθησαν 109 άτομα και 73 οχήματαπροσήχθησαν 4 άτομασυνελήφθησαν 2 άτομα, κατά περίπτωση, για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κλοπήβεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και μία λοιπή παράβασηακινητοποιήθηκε ένα όχημα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι στοχευμένες αυτές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό