24.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πάιατ: Αποτελεσματική η διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξήρε για ακόμη μία φορά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

«Η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας από την Ελλάδα, περιλαμβανομένης της καινοτόμου και επιτυχημένης ψηφιοποίησης πολλών κυβερνητικών διαδικασιών, κέρδισε επαίνους πολλών διεθνών εταίρων και μέσων πληροφόρησης και αναμφίβολα θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως μελλοντικό επενδυτικό προορισμό» σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Υπογράμμισε δε, ότι «οι αμερικάνικες επιχειρήσεις στην Ελλάδα επέδειξαν τεράστια γενναιοδωρία και η ευρηματικότητά τους βοήθησε τη χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση».

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι «συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε αμερικανικές επενδύσεις σε κομβικούς τομείς, όπως η ενέργεια και οι υποδομές, συμπεριλαμβανομένων του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, των νέων αδειών αιολικών πάρκων και των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει συχνή επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και τις επενδύσεις στον τομέα της υγείας.

«Προσβλέπουμε σε αύξηση της συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας καθώς αντιμετωπίζει με επιτυχία αυτό το παγκόσμιο οικονομικό σοκ» κατέληξε ο κ. Πάιατ.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό