23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο OpenAI ξεμπροστιάζει τον Elon Musk μετά την αγωγή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Elon Musk κατέθεσε αγωγή κατά του OpenAI την περασμένη εβδομάδα, ισχυριζόμενος ότι ο οργανισμός Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) παραβίασε την ιδρυτική του συμφωνία, καθώς έγινε κερδοσκοπική εταιρεία αντί για μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ο OpenAI απάντησε σήμερα στη μήνυση του Musk λέγοντας ότι κάποια στιγμή ήθελε τον “απόλυτο έλεγχο” της εταιρείας ή μια συγχώνευση με την Tesla.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog που συντάχθηκε από τους συνιδρυτές του OpenAI, Greg Brockman, Ilya Sutskever, John Schulman, Sam Altman και Wojciech Zaremba, ο οργανισμός σκοπεύει να απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του Musk. Ο Open AI αναφέρει ότι ο ίδιος ο Musk υποστήριξε τα πρώιμα κερδοσκοπικά σχέδιά της. Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

Στα τέλη του 2017, εμείς και ο Elon αποφασίσαμε ότι το επόμενο βήμα για την αποστολή ήταν να δημιουργήσουμε μια κερδοσκοπική οντότητα. Ο Elon ήθελε την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, τον αρχικό έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου και να είναι διευθύνων σύμβουλος. Στη μέση αυτών των συζητήσεων, απέκλεισε τη χρηματοδότηση. Ο Reid Hoffman γεφύρωσε το κενό για την κάλυψη των μισθών και των λειτουργιών.

Ο Elon Musk ήταν ένα από τα αρχικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του OpenAI και βοήθησε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2018 για να αποτρέψει πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων που θα μπορούσαν να προκύψουν μεταξύ της συμμετοχής του στο OpenAI και της εργασίας του στην τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για την αυτοκίνηση στην Tesla.

Δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τον Elon για μια κερδοσκοπική εταιρεία, επειδή θεωρούσαμε ότι ήταν ενάντια στην αποστολή μας να έχει ο οποιοσδήποτε απόλυτο έλεγχο του OpenAI. Στη συνέχεια πρότεινε αντ’ αυτού τη συγχώνευση του OpenAI με την Tesla. Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018, ο Elon μας προώθησε ένα email στο οποίο πρότεινε ότι το OpenAI θα έπρεπε να “προσκολληθεί στην Tesla ως χρηματοδοτικό κανάλι”.

Ο OpenAI ισχυρίζεται επίσης ότι ο Elon Musk ήταν εντάξει με την απόφασή του να μην κάνει open-source το έργο του. “Ο Elon κατάλαβε ότι η αποστολή δεν συνεπαγόταν open-sourcing της AGI”, αναφέρει η ανάρτηση.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού της, ο οργανισμός δημοσίευσε μια συνομιλία μέσω email που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016, στην οποία ο συνιδρυτής του Ilya Sutskever ανέφερε: “Καθώς πλησιάζουμε στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα έχει νόημα να αρχίσουμε να είμαστε λιγότερο ανοιχτοί. Το Open στο openAI σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να επωφεληθούν από τους καρπούς της Τεχνητής Νοημοσύνης μετά την δημιουργία της, αλλά είναι απολύτως εντάξει να μην μοιραζόμαστε την επιστήμη…”, στον οποίο ο Elon απάντησε: “Ναι”.

Μια αναφορά υποστήριξε ότι ο OpenAI απέρριψε επίσης την καταγγελία του Elon Musk σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς τους σημερινούς υπαλλήλους του. Το email ανέφερε ότι η μήνυση του Musk προέρχεται από τη λύπη του που δεν συμμετέχει σήμερα στον οργανισμό.

[OpenAI]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό