24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Ian Callum teasάρει τη Aston Martin Vanquish Shooting Brake

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Ιούνιο του 2019 ο Ian Callum αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή σχεδίασης της Jaguar, μετά από 20 χρόνια γεμάτης καριέρας, για να κάνει γνωστό λίγες εβδομάδες αργότερα ότι ανοίγει το δικό του σχεδιαστικό γραφείο, με όνομα CALLUM.
Πρώτο project αυτού ήταν η Vanquish 25, η οποία βασίζεται στην Aston Martin Vanquish του 2001, με τη σύγχρονη έκδοση του βρετανικού αυτοκινήτου να φέρει μια σειρά από αισθητικές και μηχανικές επεμβάσεις. Το αυτοκίνητο βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή 25 μονάδων, με τιμή 550.000 λιρών (σχεδόν 600.000 ευρώ).
Ερχόμενοι στο σήμερα, ο Ian Callum έδωσε στη δημοσιότητα μια rendering φωτογραφία της shooting brake έκδοσης του προαναφερθέντος μοντέλου, την οποία ονομάζει Aston Martin Vanquish Shooting Brake, με σκοπό να βγει στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τον Callum οι αλλαγές του είναι αρκετές και παρόμοιες με αυτές που θα έκανε αν έφτιαχνε το facelift του μοντέλου, καθώς υπήρχαν ορισμένα στοιχεία που πάντα ήθελε να “διορθώσει”. Ο Βρετανός προσθέτει ότι δεν κάνει μόνο κάποιες οπτικές βελτιώσεις στη Vanquish, καθώς το αυτοκίνητο αποσυναρμολογείται πλήρως και ξαναχτίζεται από το μηδέν με νέα υλικά, νέες τεχνολογίες και φρέσκια έμπνευση. Η διαδικασία θα γίνεται στο workshop του Callum στο Warwick και θα περιλαμβάνει λεπτές και σημαντικές αλλαγές, τόσο στην επιφάνεια όσο και κάτω από αυτή.
Αν βγει στην παραγωγή η Aston Martin Vanquish Shooting Brake, μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την coupe έκδοση και έτσι ο 5,9-λίτρων ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας θα φέρει νέο software, hardware και εξάτμιση, που αυξάνουν την απόδοση του κατά 60 άλογα, στα 580. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο της Vanquish, αλλά πλέον διαθέτει νέο μετατροπέα ροπής, που το κάνει ταχύτερο στις αλλαγές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό