23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Χούμελς επικοινωνεί καλύτερα χωρίς θεατές

Ειδήσεις Ελλάδα

Χούμελς, μια καλή σχέση με τις κλειστές πόρτες και τα λεγόμενα παιχνίδια-φαντάσματα. Στη Γερμανία επινόησαν αυτόν τον όρο για την επανεκκίνηση (και σε ορισμένα γήπεδα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ηχούσε το Ghostbuster) χωρίς οπαδούς.

Ωστόσο, ο κεντρικός αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος κατέληξε να δεχθεί κριτική για το ότι φύσηξε τη μύτη του στο γήπεδο, βρήκε, όπως ανέφερε το Kicker, τη θετική πλευρά της ιστορίας.

Η Μπορούσια νίκησε εύκολα τη Σάλκε (4-0) στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, ακόμη και χωρίς την ώθηση του κοινού της. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει παραμόρφωση της πραγματικότητας ή του πρωταθλήματος. Είναι απλώς μια διαφορετική κατάσταση, αλλά δεν το βλέπω ως κάτι που θα αλλάξει τη μοίρα της Μπουντεσλίγκα», είπε ο Χούμελς.

«Θα το αποκαλούσα “μηδενικό σημείο”. Σίγουρα το παιχνίδι χωρίς οπαδούς και με άδειες εξέδρες δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, αλλά όλα αυτά ισχύουν επίσης όταν αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας μακριά από την έδρα μας. Όλες οι ομάδες, επομένως, θα βρεθούν στις ίδιες συνθήκες κι αυτό καθιστά τη διοργάνωση ακόμη πιο δίκαιη».

Ο Χούμελς πιστεύει επίσης ότι το παιχνίδι χωρίς θεατές βοηθά τους παίκτες να επικοινωνούν. «Το να παίζεις χωρίς οπαδούς είναι σίγουρα λυπηρό, ειδικά αν σκεφτώ τον αγώνα εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, όταν είχαμε συνήθως 80 χιλιάδες ανθρώπους στο γήπεδό μας. Σαφώς θα θέλαμε το κοινό μας να είναι εκεί», δήλωσε.

Ωστόσο η κατάσταση είναι διαφορετική, επομένως είναι καλύτερα να την παρατηρήσουμε από διαφορετική οπτική γωνία: «Χωρίς το κοινό μπορώ να δώσω και να λάβω περισσότερες συμβουλές και εντολές από τον πάγκο. Όταν το γήπεδο είναι γεμάτο, δυσκολεύομαι να επικοινωνήσω δέκα μέτρα μακριά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό